Yemek Pişirmek İçin En İyi Tuz Nedir?

by baharatdiyari
Best salt for cooking

Tuz, ölçülü kullandığınız sürece sağlık açısından önemlidir. Buna ek olarak en temel baharattır. Pek çok farklı türü var ama kimya söz konusu olduğunda hepsi hemen hemen aynı. Lezzet açısından tuzlar da birbirine benzer; ancak bu, hepsinin aynı şekilde kullanılması gerektiği anlamına gelmez. Peki yemek pişirmek için en iyi tuz nedir? Bu gerçekten mutfaktaki ihtiyacınıza bağlı. Hadi parçalayalım.

İle sofra tuzuHem ucuz olması hem de her markette bulunabilmesi nedeniyle maliyet ve bulunabilirlik avantajından yararlanırsınız. Onunla yemek pişirmek söz konusu olduğunda, çabuk çözünen ince taneciklere sahiptir ve aynı zamanda katılaşmasını önlemek için topaklanmayı önleyici bir madde de içerebilir. Genellikle vücudunuzun tiroid hormonları yapmak için ihtiyaç duyduğu iyotu içerir.

Dezavantajı ise bazı insanların sofra tuzundan hafif bir acı nota almasıdır. Ayrıca tanelerinin çabuk erimesi de yemeğe göre dezavantaj olabiliyor.

Kaşer tuzu

Tüm tuzlar koşer olsa da, tüm tuzlar koşer tuzu değildir. Kaşer tuzu Kaşerleme işleminde etin nemini almak için kullanıldığı için bu adı almıştır.

Bazı aşçılar kaşer tuzunu yemek pişirmek için tercih eder çünkü büyük, pul pul tanelere sahiptir ve parmaklarınız arasında kesin bir miktar tutmayı kolaylaştırır. Ayrıca serpilmesi daha kolaydır ve gıdaların yüzeyinde o kadar çabuk çözünmez. Sofra tuzu kadar ucuz olmasa da diğer bazı tuz türlerine göre çok daha ucuzdur.

Tuz çiçeği

Tuz çiçeği Fransa'nın Brittany bölgesinden gelen bir tür deniz tuzudur. Tuz havuzlarının yüzeylerinden alınır ve tamamen doğaldır. Fleur de sel, içerdiği minerallerden gelen yoğun tuzlu tada sahip nemli bir tuzdur. Tatlı yemeklerin yanı sıra tuzlu yemeklerin yapımında da kullanabileceğiniz, görsel açıdan da son kat tuzu olarak kullanılabilecek kadar dikkat çekicidir.

Fleur de sel, diğer mutfak tuzlarının çoğundan biraz daha pahalı olan birinci sınıf bir tuzdur. Maliyeti, lezzetinin parlayacağı özel yemekler için rezerve etmek isteyebileceğiniz anlamına gelir.

Sel Gris

Fleur de sel Breton tuz göletlerinin yüzeyinden alınırken, kendi Gris (aynı zamanda denir Kelt deniz tuzu bazı durumlarda) aynı göletlerin diplerinden gelir. Sel Gris gri tuza çevrildi. Fleur de sel'e çok benziyor, sadece gri rengi var – daha yüksek mineral içeriği nedeniyle adı da buradan geliyor.

Kullanabilirsin kendi Gris Fleur de sel gerektiren tariflerin çoğunda, ancak hafif tatlara sahip yiyeceklerde biraz farklı bir tat profiline neden olabilir. Sel Gris iri bir tuz olduğundan etler için bitirme tuzu olarak işe yarar. Çok daha fazlası var kendi Gris Tuz havuzlarında fleur de sel'den daha mevcut, bu da fiyatı anlamına geliyor kendi Gris daha düşüktür. Yine de nispeten pahalı bir tuzdur.

Himalaya pembe tuzu

Pakistan'ın Khewra Madeninde mayınlı, Himalaya pembe tuzu Rengini içerdiği demir oksitten alır. Pembe renk, normal tuzla karşılaştırıldığında dramatik bir tat farklılığı göstermez ancak bitirme tuzu olarak işlev görmesine olanak tanır.

Dramatik rengi çoğu sunumu zenginleştirebilir. Himalaya pembe tuzu pahalı olabilir ancak yemeğinize çarpıcı bir görünüm kazandırmak istiyorsanız buna değer.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın