Zencefil Baharatlı mı? Ginger'ın Sıcaklığına Bir Bakış

by baharatdiyari
Is Ginger Spicy

Zencefil Kökeni Hindistan ve Çin'dir ve adını “boynuz benzeri” veya “boynuz benzeri” anlamına gelen Sanskritçe bir kelimeden almıştır. Yüzyıllardır hem Hint hem de Çin mutfağında önemli bir rol oynamıştır ve Avrupa'ya ulaşan en eski baharatlardan biridir. Kullanmadan önce dikkate alınması gereken faktörlerden biri de baharat seviyesidir. Aşağıda zencefilin ısısına ve lezzetinden sorumlu bileşiklere bakacağız.

[lasso ref=”amzn-spice-train-ginger-powder-397g-14oz-raw-from-india-in-resealable-zip-lock-pouch-active-gingerol-for-cooking-baking-gingerbread-smoothies-tea” id=”21489″ link_id=”10069″]

Zencefil baharatlı mı?

Zencefil öyle baharatlıdır ve genellikle baharatlı, ateşli ve ısıran gibi sıfatlar kullanılarak tanımlanır. Isı, zencefilin nasıl işlendiği gibi çeşitli faktörlerle ilgilidir. Taze zencefil, pişmiş veya kurutulmuş zencefilden tamamen farklı bir ısı seviyesine sahiptir. Başka bir deyişle: Zencefil ne kadar baharatlıdır sorusunun cevabı, türü hakkında zencefil. Yaşanan sıcaklığın bir diğer büyük kısmı da aşağıda ele alacağımız zencefilin sıcaklığının kaynağı ile ilgilidir.

Zencefil ile yaşadığınız sıcak lezzetin nedeni nedir?

Zencefilin müstehcenliği şu üç bileşiğin herhangi birinden gelebilir: zingerone, gingerol ve shogaol. Üçü de gingerolden geliyor. Gingerol taze, pişmemiş zencefilde bulunan bir fenoldür ve kimyasal olarak onunla ilişkilidir. kapsaisin (biberlere ısısını veren şey) ama çok daha hafiftir. Ayrıca tarçında bulunan öjenol ile de ilgilidir. hindistan ceviziVe yenibahar ve oradan gelen piperine karabiber ısısını alır.

Zencefil kurutulduğunda gingerol, bazen basitçe shogaol olarak kısaltılan 6-shogaol'u oluşturur. Dönüşüm ısıyı iki katına çıkarır, bu yüzden birçok kişi kurutulmuş zencefili taze zencefilden daha baharatlı bulur. Taze zencefilinizi daha da sıcak hale getirmek istiyorsanız çözüm onu ​​kurutmaktır.

Gingerol ısıya maruz kaldığında zingerone haline gelir. Zingerone'un kapsaisin ile çok daha az, vanilya ile ise daha fazla ortak noktası vardır.

Zencefil yaşlandıkça daha baharatlı olur mu?

Yaşlı ve genç zencefil, zencefilden beklediğiniz farklı sıcaklığı ve keskin tatlılığı size sunacaktır, ancak bunu farklı derecelerde yaparlar. Zencefilin baharat oranı yaşlandıkça artar. Genç zencefil, daha ince bir kabuk ve daha soluk bir renk ile yumuşak, sulu ve gevrektir. Yaşlı zencefil daha baharatlı, daha kuru ve daha liflidir.

Zencefili pişirmek sıcaklığını artırır mı yoksa azaltır mı?

Pişmiş zencefil, çiğ versiyona göre çok daha yumuşaktır ancak yine de biraz ısıyı korur. Gingerolün zingerona dönüşümü sıcaklığını azaltır, ancak bu zencefilin ne kadarının ısıya maruz kaldığına bağlıdır. Örneğin, büyük zencefil parçalarının yalnızca dış kısımları ısıya maruz kalabilir, dolayısıyla iç kısımları hala baharatlı olabilir çünkü ısıtılmamış ve zingerona dönüştürülmemiş gingerol içerir.

Zencefilin baharatlılığını hafifletebilir misin?

Zencefilin zencefili zingerona dönüştürmek için pişirilmesi ısıyı hafifletmenin bir yoludur. Zingerone, pişmiş zencefile tatlı, aromatik karakterini veren şeydir. Ancak zencefilin baharatlı ısısını azaltmanın başka yolları da var.

Bazı uzmanlar, şekerin yalnızca ısıyı üreten bileşikleri ortadan kaldırmak için değil, aynı zamanda çok fazla zencefil kullanımından kaynaklanan acıyı dengelemek için de kullanılmasını önermektedir. Ayrıca tariflerdeki kurutulmuş zencefilden gelen baharatlı tadı, zencefille orantılı olarak diğer malzemeleri daha fazla ekleyerek azaltabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın