Sınırlı raf ömrüne sahip birçok ürün gibi baharatların da ihtiyaç duyduğunuzda kullanılabilir olmalarını sağlamak için uygun şekilde saklanması gerekir. Baharatlar doğru şekilde saklansa bile hızla bayatlar. Geriye kalan şey öğütülmüş ağaç kabuğu ve pek değeri olmayan tohumlar olacaktır. Doğru depolama, mutfağınızda baharatlarınızı sakladığınız yeri de kapsasa da, baharatların tazeliği açısından hiçbir faktör, onları sakladığınız kaplardan daha önemli değildir. Doğru kapları seçmek baharatlarınızın mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir kalmasını sağlayabilir. Raf ömrünü en üst düzeye çıkaran ve tazeliği koruyan kapları seçmek için aşağıdaki ipuçlarını kullanın.
Cam kaplar
Baharatlarınızın tazeliğini etkileyecek tüm faktörler arasında tartışmasız en zararlı olanı havadır. Baharatlarınızın hareketli havayla temas etmesine izin veren kaplar kullanmaktan kaçınmak isteyeceksiniz. Cam, gözenekli olmadığı için mükemmel bir seçenektir, bu da kapak sıkı bir şekilde oturduğu sürece baharatlarınızın korunacağı anlamına gelir. Hava nem getirir ve bu da bazı toz baharatların kekleşmesine neden olabilir. Hava, uçucu yağların buharlaşma yoluyla kaybolması nedeniyle baharatların lezzetini kaybetmesine de neden olabilir.
Cam kapların dezavantajı ise ışıktan fazla koruma sağlamamasıdır. Öte yandan şeffaf kaplar, içeriklerini görmeyi ve tanımlamayı kolaylaştırma avantajına sahiptir. İçinde hangi baharatların olduğunu göremezseniz, orada olduklarını unutabilir ve bayatlayabilirler. Raf ömrünü daha da uzatmak için bunları karanlık ve serin bir yerde saklayın.
Toz baharatlar hava almayan cam kaplarda ve ışıktan korunduğunda 2 yıla kadar tazeliğini koruyabilir. Baharat depolama için kullanışlı cam kaplar Mason kavanozları dahil. Baharatlarınızın hava yoluyla bozulmasını önleyen çekici çözümler olan mantar kapaklı baharat şişeleri de mevcuttur.
Işığı dışarıda tutan kaplar
Metal, camdan sonra en iyi seçenektir. Işık, tazeliğin düşmanıdır ve metal kaplar, ışığı içindekilerden uzak tutmanın en iyi yoludur. Sıkı kapanan kapağı olan metal bir kap aynı zamanda havayı ve nemi baharatlarınızdan uzak tutacaktır.
Küçük kaplar
Malzemelerin yanı sıra kapların boyutlarına da dikkat etmelisiniz. Baharat depolamak için kullanılan kaplar söz konusu olduğunda genellikle daha küçük olan daha iyidir. Baharatla temas eden hava ve nem miktarını sınırlamak için küçük bir kap önemlidir. Kapta ne kadar az boş alan varsa, o kadar az hava ve nem baharatın keskinliğini azaltacak veya onu başka şekilde bozacaktır.
Bir sonraki en iyi seçenekler
Yeniden kullanılan plastik baharat şişeleri
Baharatların sıklıkla paketlendiği plastik şişeleri atmak yerine, bunları toplu baharatlarınızı saklamak için yeniden kullanın.
Kendiliğinden kapanan saklama torbaları
Kilitli saklama poşetleri baharatlarınızın havaya maruz kalmasını önleyebilir ve ışıktan korumak için karanlık bir ortamda saklanabilir. Acil durumlarda, bu poşetleri doğrudan ışıktan korumak için kağıt bir poşete koyabilirsiniz.
Bir tutam
Kağıt torbalar
Bunlar, baharatlarınız için ideal olmayan bir depolama çözümüdür, ancak baharatları öğütmek yerine bütün olarak kullanırsanız, kısa vadede baharatları depolamak için bunları yine de kullanabilirsiniz. Bütün karabiberler, diğerlerine göre daha uzun süre taze kalacaktır. öğütülmüş karabiber. Aynı şey için de geçerli bütün karanfiller Ve kakule. Ayrıca araştırıp satın alabilirsiniz bütün hindistan cevizi ve kullan tarçın çubukları öğütülmüş tarçın yerine.
[amazon_link asins=’B01KJ72SEO,B014V7RSE8′ template=’ProductCarousel’ store=’spiceography-20′ marketplace=’US’ link_id=’01e29721-e1fa-11e7-873e-c57e8551350a’]