Çok Fazla Kişniş mi? Yemeğinizi Nasıl Düzeltirsiniz?

by baharatdiyari
Too Much Cilantro

Kısıtlı olarak kullandığınızda kişniş ekleyebilir A parlak, taze lezzet birçok yemeğe. Salsa ve guacamole gibi Meksika mutfağının favorileri için özellikle önemlidir, ancak aynı zamanda Hint, Çin ve Tayland yemeklerinde de önemli bir unsurdur. Ancak kişnişin getirdiği canlı tazelik, çok fazla eklerseniz rahatsız edici olabilir. Fazla kişniş, bitkiden nefret edenlerin hoş olmayan bulduğu notaları getirebilir; güçlü sabunlu bir tat ve acı gibi. Yemeğinize çok fazla kişniş eklediyseniz bunu düzeltmenin birkaç yolu vardır.

Seyreltin/Başka bir parti hazırlayın

Çok fazla baharat veya bitki eklediğiniz çoğu durumda olduğu gibi, en basit ve en etkili çözüm seyreltmektir. Yemeğin başka bir kısmını yapın, ancak kişniş olmadan. Daha sonra ikisini birleştirebilirsiniz. İkinci parti, ilk partinin lezzetini azaltacaktır.

Seyreltme yönteminin sofrito veya pico de gallo gibi daha basit öğelerle en iyi sonucu verdiğini unutmayın. Daha karmaşık veya zaman alan yemekler için uygun olmayabilir. Örneğin, akşam yemeğini hazırlamak için aceleniz varsa, başka bir parti arroz con pollo veya Tayland yeşil körisi yapmak çok uzun sürebilir.

Elbette bu yöntem fazla yemek yemenize neden olacaktır. Arta kalanları başka bir gün yiyebilirsiniz ya da fazlasını atabilirsiniz. Her iki durumda da yemeğin tamamını atmak zorunda kalmayacaksınız.

Soğan ekle

Kişnişin tadı güçlüdür ve bir yemekteki güçlü tadı dengelemenin en iyi yolu, onu eşit derecede güçlü ancak tamamlayıcı bir tatla eşleştirmektir. Soğanın keskinliği, çok fazla kişnişin yemeğe getirebileceği sabunluluktan uzaklaşmanıza yardımcı olabilir. Bu yöntemin en iyi sonucu verdiğini unutmayın; fazla kişniş pişmiş bir tabaktadır. Pişmemiş bir yemeğe daha fazla soğan eklemek diğer her şeyi bastırabilir ve böylece bir yerine iki tattan fazlasını elde edersiniz.

Bir soğanı ince ince doğrayın ve fazla kişnişli yemeğe ekleyin, ardından birkaç dakika daha pişmesini bekleyin. Soğan, yemeğinize hoş olmayan lezzet notları eklemeden kişnişin lezzetini ortadan kaldırmalıdır.

Isı ekleyin

Acı biberin baharatlılığı soğana benzer bir etkiye sahip olabilir. Isı ekleyerek yemeğinizdeki lezzeti derinleştirebilir ve fazla kişnişten uzaklaşabilirsiniz.

Aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Tek bir doğranmış jalapeño veya yarım çay kaşığı kırmızı biber ekleyerek başlayın ve oradan yukarı doğru ilerleyin.

Kişnişin özelliklerinden biri de uzun pişirme sürelerine dayanamamasıdır. Bu nedenle şefler bunu pişirmenin sonuna eklemeyi tavsiye ediyor. Bu genellikle bitkinin bir dezavantajı olsa da, çok fazla eklerseniz aslında bir fayda sağlayabilir. Mümkünse, sabunluluğun bir kısmını ortadan kaldırmak için yemeğinizi birkaç dakika daha pişirin. Elbette bu yalnızca aşırı pişme tehlikesi olmayan yemekler için bir seçenektir.

Fiziksel kaldırma

Kişnişin ince doğranmadığı yemeklerde, büyük parçaların bir kısmını, tüm lezzetini vermeden önce çıkarabilmelisiniz. Yemeğinizi kurtarmak için tam pişirme süresi dolmadan bunları seçmeniz yeterlidir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın