Fazla Kişnişten Kurtulmanın Yolları

by baharatdiyari
Too Much Cilantro

Kişnişi ölçülü kullanmak, birçok yemeğe parlak ve taze bir lezzet katabilir. Salsa ve guacamole gibi Meksika mutfağının favorileri için özellikle önemlidir, ancak aynı zamanda Hint, Çin ve Tayland yemeklerinde de önemli bir unsurdur. Ancak kişnişin getirdiği canlı tazelik, fazla eklerseniz rahatsız edici olabilir. Fazla kişniş, bazı kişilerin hoşlanmadığı sabunlu bir tat ve acılık hissi verebilir. Yemeğinize çok fazla kişniş eklediyseniz bunu düzeltmenin birkaç yolu vardır.

Seyreltin/Başka Bir Parti Hazırlayın

Çok fazla baharat veya bitki eklediğinizde, en basit ve etkili çözüm seyreltmektir. Yemeğin başka bir kısmını hazırlayın, ancak kişniş eklemeyin. Daha sonra her iki kısmı birleştirebilirsiniz. İkinci parti, ilk partinin lezzetini azaltacaktır.

Seyreltme yöntemi, sofrito veya pico de gallo gibi daha basit yemeklerde en iyi sonucu verir. Daha karmaşık veya zaman alan yemekler için uygun olmayabilir. Örneğin, eğer akşam yemeği hazırlamak için acele ediyorsanız, başka bir parti arroz con pollo veya Tayland yeşil körisi yapmak çok uzun sürebilir.

Elbette bu yöntem daha fazla yemek yapmanıza neden olacaktır. Arta kalanları başka bir gün yiyebilir ya da fazlasını saklayabilirsiniz. Her iki durumda da yemeğin tamamını atmak zorunda kalmazsınız.

Soğan Ekleyin

Kişnişin tadı güçlüdür ve bir yemekteki güçlü tadı dengelemenin en iyi yolu, onu eşit derecede güçlü ancak tamamlayıcı bir tatla dengelenmektir. Soğanın keskinliği, fazla kişnişin yemeğe getirdiği sabunlu tat hissini azaltabilir. Bu yöntemin en iyi pişmiş yemeklerde işe yaradığını unutmayın. Pişmemiş bir yemeğe daha fazla soğan eklemek diğer her şeyi bastırabilir ve böylece bir yerine iki tattan daha fazlasını alırsınız.

Bir soğanı ince ince doğrayıp fazla kişnişli yemeğe ekleyin, ardından birkaç dakika daha pişmesini bekleyin. Soğan, yemeğinize hoş olmayan lezzet notları eklemeden kişnişin lezzetini dengelemelidir.

Baharat Ekleyin

Acı biberin baharatlılığı, soğana benzer bir etkiye sahip olabilir. Baharat ekleyerek yemeğinizdeki lezzeti derinleştirebilir ve fazla kişniş tadını dengeleyebilirsiniz.

Aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Tek bir doğranmış jalapeño veya yarım çay kaşığı kırmızı biber ekleyerek başlayın ve duruma göre artırın.

Kişnişin özelliklerinden biri, uzun pişirme sürelerine dayanıklı olmamasıdır. Bu nedenle şefler, kişnişi pişirmenin sonuna eklemeyi tavsiye eder. Bu genellikle bitkinin bir dezavantajı olsa da, çok fazla eklerseniz aslında avantaj sağlayabilir. Mümkünse, sabunluluk hissini azaltmak için yemeğinizi birkaç dakika daha pişirin. Elbette bu yalnızca aşırı pişme tehlikesi olmayan yemekler için bir seçenektir.

Fiziksel Olarak Çıkarma

Kişnişin ince doğranmadığı yemeklerde, büyük parçaların bir kısmını, tam lezzetini vermeden önce çıkarabilirsiniz. Yemeğinizi kurtarmak için tam pişirme süresi dolmadan bunları çıkarın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın