Tunus mutfağı, Akdeniz ve Berberi yemek kültürlerinden büyük ölçüde etkilenmiştir, bu nedenle özellikle baharatlıdır (Kuzey Afrika için bile) ve çeşitlidir. İşte bu ülkenin en sevilen yemeklerinde kullanılan Tunus baharatlarından bazıları.
harissa baharat karışımı Mağrip bölgesinin her yerinde kullanılır ve Tunus mutfağında da aynı derecede önemlidir. Harissa'nın lezzet profili, acı biberlerden gelen ısının, biberlerden gelen lezzetli notalarla birleşimi etrafında dönüyor. sarımsak ve kimyon. Daha tatlı unsurlara da sahip olabilir kimyon ve kişniş tohumları. Aşçılar tercih ettikleri malzemelerle kendi versiyonlarını yaptıkları için harissa için tek bir lezzet profili yoktur, ancak çoğu yinelemede acı biberlerden gelen ısı vurgulanır.
Harissa toz halinde kullanılabileceği gibi toz, zeytinyağı ile macun haline getirilerek de kullanılabilir. Harissa'nın çeşitli klasik Tunus tariflerinde kullanıldığını göreceksiniz. Şakşukaolarak bilinen fasulye yahnisi Loubiave merguez sosisleri.
Ras el hanout
çevirisi Ras el hanout dükkanın başı veya dükkanın kralıdır. Ras “kral” anlamına gelir. Baharat karışımının bir baharat tüccarının envanterinin en iyisini temsil etmesi gerekiyor. Ras el hanout karışımları Kuzey Afrika'nın her yerinde popülerdir ve çeşitli Tunus yemeklerinde kullanılır. Bu karışımın oldukça değişken olduğunu ve baharat tüccarından baharat tüccarına farklılık gösterebileceğini unutmayın. Bazı karışımlar onlarca baharat içerir.
Malzemeler tercihinize göre ayarlanabilir; ancak çoğu karışım birkaç temel baharat içerir. Ras el hanout için popüler malzemeler şunları içerir: kakulekimyon ve tarçınancak yenibahar ve cennet tanelerini birçok versiyonda görebilirsiniz. Ras el hanout, kavrulmuş kuzu incik ve tavuk çorbası gibi yemeklere karmaşık, aromatik bir karakter katıyor. et suyu.
Maydanoz
Çeşitli Mağrip yemeklerinde ortak bir içerik, maydanoz hem görünümü hem de lezzeti arttırmak için kullanılır. Havuç ailesinin bu parlak, çimen tadındaki üyesi genellikle pişirme süresinin sonunda eklenir ve shakshuka ve Tunus taginlerinde kullanılır. Maydanoz aynı zamanda yeşil elementtir. parçayumurta ve peynirle dolu popüler bir hamur işi.
Zeytinyağı
Diğer Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi Tunus mutfağı da büyük ölçüde zeytinyağı. Tunus yemeklerinin lezzet profilleri, baharatlardan olduğu kadar zeytinyağından da etkileniyor; öyle ki, bir baharat olarak değerlendirilebilir. Harissa ezmesinden tutun da her şeyde zeytinyağı kullanılıyor. magret jelbanabezelye yahnisi. Zeytinyağlı kek gibi tatlılarda da kullanılır.
kırmızı biber
Tunus yemekleri, Kuzey Afrika'nın diğer bölgelerinin mutfağından çok daha baharatlıdır. Tunuslular acı biberi hem yoğun aromalı harissalarıyla hem de tek başına çok seviyorlar. Acı biberler, domates sosu bileşeninin bunlarla tatlandırıldığı yemeklerde kullanılır. Merguez sosisleri gibi diğer hazırlıklar da ısıdan yararlanır. kırmızı biber ve diğer biberler.
Kişniş tohumu
Öğütülmüş kişniş Orta Doğu'nun her yerinde popüler bir baharattır ve Mağrip bölgesi de bir istisna değildir. İster tek başına kullanılsın, ister Ras el hanout ve diğer baharat karışımlarında görünsün, kişniş, Tunus taginleri gibi yemeklere cevizli bir narenciye notası katar.
Kimyon
Kimyon, harissa'nın en önemli malzemelerinden biridir ve aynı zamanda klasik Tunus yemeklerinin de vazgeçilmezidir. patates bel'kammun Ve tam bel'kammun. Dünyeviliği ve sıcaklığı onu çoğu ras el hanout karışımının ana lezzetlerinden biri haline getirin.