En Taze Lezzet İçin Nane Nasıl Saklanır?

by baharatdiyari
how to store mint

Nane, bu şifalı bitkilerden biridir. bir tabakta büyük bir fark yaratmak; ancak tüm yıl boyunca mevcut olmayabilir. Buna ek olarak, nispeten kısa bir rafa sahip olabilir, bu nedenle, eğer doğru şekilde saklamazsanız, satın aldığınız nanelerin çoğunu atarken kendinizi bulabilirsiniz. Taze nanenizin her zaman elinizin altında bulunabilmesi için kullanılabilir kalmasını sağlamak için aşağıdaki saklama yöntemlerini göz önünde bulundurun.

Taze naneyi saklamanın en iyi yollarından biri, dallarını nemli kağıt havlulara sarmaktır. Nanenin hassas olduğunu ve yapraklarının morarmaya karşı hassas olduğunu unutmayın. Bunu önlemek için yavaşça sarmanız gerekecektir. Sarılmış dalları yeniden kapatılabilir bir plastik torbaya koyun ve buzdolabında saklayın. Bu yöntemi kullanırsanız taze nane iki haftaya kadar dayanabilir.

Onları suya koy

Nane dalları, kesme çiçeklere benzer şekilde buzdolabında saklanabilir. Sapları yaklaşık bir inç suya koyacaksınız ancak vazo yerine bir bardak veya cam kavanoz kullanabilirsiniz. Suyu emebilmelerini sağlamak için sapların diplerini kestiğinizden emin olun. Buzdolabınızdaki sert havadan korumak için yaprakları plastik bir poşetle örtün. Taze nane bu yöntemle birkaç hafta dayanabilir.

Küpler halinde dondurun

Nane ve frenk soğanı ile dereotu gibi diğer hassas bitkiler dondurucunuzda en iyi şekilde korunur. Bunu yapmanın kolay bir yolu, bunları buz küpü tepsilerine yerleştirip dondurmaktır. Tepsi bölmelerine koymadan önce otları yıkayıp doğrayın. Bölmeleri suyla doldurun ve tepsileri dondurucunuza yerleştirin. Dondurulduktan sonra küpleri çıkarın ve dondurucu torbalara koyun. Nane ihtiyacınız olduğunda yemeğinize bir veya iki küp atabilirsiniz. Nane küpleri sosların yanı sıra çay ve çorbalar için de idealdir. Taze naneniz bu şekilde dondurulduğunda lezzetinin çoğunu birkaç ay boyunca koruyabilir.

Bir fırın tepsisine dondurun

Dalları buz küpü yönteminde olduğu gibi doğramak yerine, bunları bir kurabiye kağıdı üzerine tek bir katman halinde yayın. Çerez sayfasını dondurucuya yerleştirin ve yaklaşık üç saat orada tutun. Dalları kurabiye kağıdından çıkarın ve dondurucu torbalara yerleştirin. Bunları bu şekilde dondurmak, nane dallarının birbirine yapışmadan donmasını sağlar, böylece tam ihtiyacınız olan miktarı çıkarıp kullanabilirsiniz. Ayrıca nanenizin birkaç ay boyunca lezzetli kalmasını sağlar.

Bir gıda kurutucusunda kurutun

Nane dallarını yıkayın ve süzülmesine izin verin. Yaprakları saplarından çıkarın ve yiyecek kurutucunuzdaki tepsilere yerleştirin. Bitkileri kurutmak için gıda kurutucunuzun talimatlarını izleyin. Çoğu durumda bu, yaklaşık 90 dereceye ayarlanmasını ve 4 saate kadar kurutulmasını içerecektir.

Mikrodalgada kurutun

Yıkanmış ve süzülmüş nane yapraklarını mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgayı 30 saniye boyunca yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Bitkiler kuruyana kadar 10 saniye aralıklarla mikrodalgada pişirmeye devam edin.

Fırında kurutun

Yıkanmış ve süzülmüş nane dallarını bir kurabiye kağıdına tek kat halinde yerleştirin. Kurabiye tabakasını 180 Fahrenheit dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlanmış bir fırına yerleştirin. Yapraklar tamamen kuruyana kadar fırında bırakın; bu yaklaşık 4 saat sürecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın