Chervil biraz benziyor düz yapraklı maydanoz (diğer adıyla İtalyan veya Fransız maydanozu) ile birlikte kişniş. Düz veya sıkıca kıvrılabilen aynı fırfırlı yapraklara sahiptir. En büyük fark şu ki Frenk maydanozu yaprakları kişniş ve maydanozdan daha küçük ve incedir. Frenk maydanozunun Fransız mutfağında çokça kullanıldığını göreceksiniz; meyankökünü anımsatan meyanköküne benzer bir anason lezzet profiline sahiptir. tarhun. Bu fantastik bitkinin bazı klasik kullanımlarına bir göz atalım.
[lasso ref=”amzn-spices-village-dried-chervil-2-oz-french-parsley-fresh-dried-chervil-herb-sweet-cicily-kosher-gluten-free-vegan-non-gmo-resealable-bulk-bag” id=”20353″ link_id=”10414″]
Yumurta yemekleri için
Frenk maydanozu yumurta odaklı yemeklere çok yakışıyor. Yumurta yemekleri genellikle yumuşaktır ve bu nedenle Frenk maydanozunun narin tadı için harika bir arka plan görevi görür. Kıyılmış frenk maydanozunu (pirzola ne kadar ince olursa o kadar iyi) çırpılmış yumurtalarınızın üzerine veya omletinizin üzerine serpin. Aynı zamanda kişe harika bir katkı sağlar.
Salatalarda
Frenk maydanozu, hazır salatalar için harika bir yeşil elementtir. Lezzeti daha geleneksel salata yeşilliklerini tamamlıyor. Frenk maydanozu patates salatalarında da işe yarar; lezzeti mayonezle iyi uyum sağlar ve solgun bir yemeğe iştah açıcı bir yeşil renk katabilir.
İnce bir bitki karışımında
Frenk maydanozu, tarhun da içeren Fransız ince bitki karışımlarından biridir. frenk soğanıVe maydanoz. Frenk maydanozu diğer bitkilerle birleştiğinde klasik Fransız baharat karışımına taze ve aromatik bir unsur katar. Temel ince otlar tarifi basittir. Dört otu (frenk maydanozu, tarhun, frenk soğanı ve maydanoz) eşit parçalarda birleştirin. Omletler, salatalar, çorbalar, soslar ve ızgara etlerle deneyin (sadece birkaç olası kullanım alanını belirtmek için).
Bearnaise sosunda
Arpacık soğanı ve karabiberin yanı sıra Frenk maydanozu da Bearnaise sosunun ana lezzetlerinden biridir. Bearnaise sosu, temel Fransız soslarından biridir ve Hollandaise sosu. Bearnaise, yumurta sarısı ile emülsifiye edilmiş tereyağından yapılır ve kalın, kremsi bir kıvama sahiptir. Bearnaise sosu geleneksel olarak biftekte kullanılır.
Ravigote sosu
Sos ravigote olarak da bilinen ravigote sosu, ince otlar içeren başka bir klasik asidik Fransız sosudur; bunun için bazı tarifler aynı zamanda hardalı da gerektirir. Frenk maydanozu, ince otlar kullandığı için temel bileşenlerden biridir. Ravigote sosunu yumuşak etler ve kabuklu deniz ürünlerinde kullanırsınız.
Frenk maydanozu sosu
Frenk maydanozu soslarının en temeli, Frenk maydanozu sosubitkinin kremayla birleştirilmesini içerir. Frenk maydanozu sosu genellikle tavuk veya diğer kümes hayvanları ile eşleştirilir. Ayrıca deniz tarağı üzerinde servis yapmak için de popüler bir seçenektir.
Sirkede
Otlu sirkeler Fransız mutfağında popüler malzemelerdir ve frenk maydanozu sirkeyi tatlandırmada en iyi işe yarayan bitkilerden biridir. Frenk maydanozunu beyaz şarap sirkesine koymak lezzetini korur ve onu kullanma yollarınızın sayısını artırır. Frenk maydanozu sirkesi ve salata sosuyla mayonez yapabilir veya çeşni olarak kullanabilirsiniz.
Pişmiş sebzelerle
Frenk maydanozu yaygın olarak sebzeleri tatlandırmak için kullanılır. Bazı aşçılar havuçların tatlılığını arttırdığına inanıyor. Ama aynı zamanda patates, kuşkonmaz, bezelye, ıspanak ve yeşil fasulyeyle de oldukça iyi gidiyor. Her yemekte olduğu gibi frenk maydanozunu da hafif tadı ve ısıya karşı duyarlılığı nedeniyle pişirme süresinin sonuna doğru eklemek en iyisidir.
Bileşik tereyağı
Frenk maydanozunun tadı uzun pişirme sürelerine dayanmaz; aslında kısa bir pişirme süresi bile lezzetini ve aromasını bozabilir. Mümkün olduğunca çiğ tüketmek en iyisidir, bu nedenle otlu tereyağı yapmak, ızgara veya buharda pişirilmiş yiyeceklerin lezzetlerinin tadını çıkarmanın iyi bir yoludur. Kıyılmış otu yumuşatılmış tereyağıyla birleştirin ve bu tereyağını balıklarınızın veya mevsimlik ürünlerinizin üzerine koymak için kullanın. Kuşkonmaz, pancar ve hatta lahana ile harikadır.
Balıkta
Bearnaise sosu ve frenk maydanozu sosu, frenk maydanozunu balıkla birlikte kullanmak için harika Fransız seçenekleridir, tıpkı frenk maydanozu bileşiği tereyağı gibi; ancak yöntemlerin tümü Fransızca değildir. Bitkiyi balıkta kullanmanın İsveç yöntemi, onu creme fraiche ile birleştirmeyi içerir.