Orta Doğu Mutfakları İçin Baharat Alternatifleri

by baharatdiyari
Baharat Seasoning

Belirli Orta Doğu yemeklerini yaparken, doğru tadı yakalamak için baharat karışımı vazgeçilmez olacaktır. Bu karışımı bazı yerlerde bulmak diğerlerine göre daha kolay olabilir. Eğer önceden hazırlanmış baharatınız yoksa ve hızlı bir şekilde alma imkanınız yoksa, aşağıdaki listeden baharat yerine geçen bir baharatı denemek isteyebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kendi Baharatınızı Yapın

Baharat, hem Orta Doğu hem de Yunan mutfağında kullanılan lezzetli bir baharat karışımıdır. Baharat kelimesi, Arapça’da “baharat” anlamına gelen bir kelimedir. Orta Doğu’da genellikle pişmiş yemeklere eklenerek çeşni olarak kullanılır.

İçerik maddeleri yapıldığı bölgeye göre değişebilir ancak Orta Doğu baharat karışımları tipik olarak şunları içerir: paprika ve kakule ile birlikte hindistan cevizi ve kimyon. Bazı karışımlarda yediden fazla baharat bulunabilir. Baharat, pek çok geleneksel baharattan herhangi birini içerebilir. Safran, yenibahar ve kişniş. Türkçe versiyonu şunları içerebilir: nane. Kendi karışımınızı yapmak için ihtiyacınız olan tüm baharatları tipik bir yerel bakkalda bulabilirsiniz. Bu, size zevkinize göre baharat ekleme veya çıkarma özgürlüğü verir.

Baharat karışımı için lezzetli bir tarif bulabilirsiniz PepperScale’de.

İyi Bir İkinci Seçenek: Ras el Hanout

Ras el hanout, bir baharat dükkanının satışa sunduğu en iyi baharatlarla yapılır. İsim, dükkanın başı (veya kralı) anlamına gelir. Bu Kuzey Afrika baharat karışımı, çok çeşitli baharatlar içerebilir ve bileşenler, karışımı yapan kişiye bağlı olarak önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Pek çok karışım, baharat karışımındaki içerik maddelerine benzer, bu nedenle ras el hanout, baharat karışımındakilerle aynı tatları bir yemeğe getirebilir.

Başka bir deyişle, bu baharat karışımları arasındaki gerçek farklar, içeriklerden ziyade kullanıldıkları bölgelere bağlıdır. Yaygın olarak kullanılan ras el hanout malzemeleri arasında hindistan cevizi, tarçın ve kişniş bulunur ve bunlar baharat karışımında yaygın olarak kullanılan baharatlardır.

Baharat karışımı yerine Ras el hanout kullanırken, tarifinizin baharat için gerektirdiği miktardan daha küçük bir miktarla başlayın ve tadı artırın.

Kısaca: Garam Masala

Garam masala, tipik olarak baharat karışımıyla pek çok ortak noktaya sahip bir Hint baharat karışımıdır. Tipik bileşenler arasında kişniş, karanfil ve kakule bulunur. Baharat karışımı gibi, geleneksel kullanım da genellikle onu pişmiş yiyeceğe eklemeyi içerir; ancak ovalama veya marine olarak kullanılabilecek kadar çok yönlüdür. Baharat karışımından alacağınız tatlılık ve baharatlı sıcaklığı sunar; ancak her iki baharat karışımı da genellikle sıcak değildir.

Baharat karışımı yerine 1:1 oranında garam masala kullanabilirsiniz, ancak karışımlar değişebileceği için daha küçük bir miktarla başlayıp tadı artırmak isteyebilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Yukarıdaki baharat alternatiflerinden farklı olarak, Madras köri tozu Asya’dan ya da Orta Doğu’dan değildir. Ancak dünyanın o bölgelerine ait baharatlar içerir ve bunların arasında baharat karışımında kullanılan bazı baharatlar da vardır. Sonuç olarak benzer bir lezzet profili sağlayabilir. Baharat karışımı yerine kullanıldığında, Madras köri tozunun öğütülmüş çili biberle birlikte zerdeçal içerdiğini unutmayın. Zerdeçal ona koyu sarı bir renk verir ve biberler onu sıcak hale getirebilir.

Baharat karışımındaki en keskin baharatların basit bir karışımı, size yeterli lezzet notası verebilir. Öne çıkan tatlardan bazılarını elde etmek için tarçın, kimyon ve kakule karışımını düşünün.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın