İyi Bir Buket Garni İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Bouquet garni substitute

Buket garni bunlardan biridir. klasik Fransız mutfağının temel bileşenleri. Belirli bir yemeği tamamlamak üzere seçilen bir demet bitkiden oluşur. Bu, Jacques Pepin veya Julia Child gibi mutfak ustaları tarafından yayınlanan karmaşık Fransız tariflerinden herhangi birini takip etmek istiyorsanız, bitki paketiniz için şifalı bitkilere sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Çoğunu mutfağınızda zaten bulundurmalısınız; değilse, birkaçı dışında tümü çoğu markette kolayca bulunabilir. Aksi takdirde, birçok buket garni yerine geçenlerden birini kullanabilirsiniz.

En iyi seçeneğiniz: Kendinizinkini yapın

Bir buket garninin bileşenleri, çoğu bitki ve baharat karışımında olduğu gibi oldukça değişkendir. Aşçılar, yaptıkları yemeğe uyacak şekilde malzeme ekleyebilir veya değiştirebilir. Ancak buket garninin en temel versiyonu üç bitkiden oluşur: defne yaprağı, kekikVe maydanoz. Bu üç bitki, birçok lezzetli yemeğe yoğun bir tat katabilir. Geleneksel olarak otlar tülbentin içine konulur ve bir ip ile bağlanır. Bu, lezzeti değiştirmez ancak yemeğinizi servis etmeye hazır olduğunuzda buketinizi almanızı kolaylaştırır. Tülbentin sağladığı kolaylık dışında yanınızda bulunmasına gerek yoktur.

Tülbentinizin içine bir adet defne yaprağı, bir tutam kekik ve birkaç maydanoz sapını koyup tabağınıza bırakarak kendi buketinizi yapabilirsiniz. Elinizde tülbent yoksa kahve filtresi işinizi görecektir.

Buket garninin kullanılabileceği yemekler arasında çorbalar, güveçler ve kızarmış yemekler yer alır. Üç ana bitkiye ek olarak şunları da ekleyebilirsiniz: tarhun Ve frenk maydanozu ilave lezzet karmaşıklığı için karabiberlerin yanı sıra.

İyi bir ikinci seçenek: Herbes de Provence

isim Provence otları Provence otları anlamına gelir ve bu da bir dizi güney Fransız otunu ifade eder. Bu gruptaki şifalı bitkiler arasında kekik, kekikVe lezzetli. Bazı karışımlar şunları içerebilir: lavanta ve narenciye kabuğu rendesi. Her bir bitkinin oranı aşçının tercihine bağlı olacaktır.

Herbes de Provence'ı ovalama veya marinatlarda kullanabilirsiniz ve kavrulmuş tavuğu baharatlamak için popülerdir. Salata soslarında da kullanabilir veya zeytinyağı ile kaplanmış sebzelerin üzerine kızartmadan önce serpebilirsiniz. Herbes de Provence, buket garniden istediğiniz lezzet notlarının çoğunu sağlayabilir.

Yiyeceklerdeki lavantanın bazı insanlara itici gelebileceğini ve buket garni gerektiren tüm yemeklerde işe yaramayabileceğini unutmayın. Yemeğinizdeki diğer tatları tamamlayacağından emin olmadığınız sürece, onsuz bir karışım seçin. Buket garni otları için tarifinizin gerektirdiği miktarda Provence bitkilerini tam olarak kullanın.

Bir tutam: otlar para cezaları

Fransız ince bitki karışımları özenle seçilmiş ve dengelenmiş bitkilerden oluşur. Tatların hafif olması ve yemeğin mükemmel tamamlayıcısı olması amaçlanmıştır. İnce otlar arasında kekik, tarhun ve mercanköşk maydanoz ve diğerleri de dahil olmak üzere bir dizi başka şeyle birlikte dereotu.

Kendi ince bitki karışımınızı yapmak için taze otlar kullanıyorsanız, ihtiyacınız olmadan hemen önce kıyılmalıdırlar. Bunları pişirme süresinin sonunda veya ona yakın bir zamanda eklemek isteyeceksiniz. Kurutulmuş otlar kullanıyorsanız bunları pişirme işleminin başlarında ekleyebilirsiniz.

Acil durumlarda ikinci bir seçenek: İtalyan baharatı

İtalyan baharat karışımları Amerikan kökenli olabilir, ancak içlerindeki şifalı bitkiler aslında İtalyan'dır. Bir İtalyan baharat karışımı genellikle şunları içerir: reyhankekik ve biberiye. Bazı karışımlar kekik ve mercanköşk gibi diğer Akdeniz bitkilerini de içerebilir. Bir tutam buket garniye fena bir alternatif oluşturabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın