İyi Bir Füme Deniz Tuzu Alternatifi Nedir?

by baharatdiyari
Smoked sea salt substitute

Füme deniz tuzu, ceviz veya diğer aromatik sert ağaçlardan elde edilen duman aromasının eklendiği deniz tuzudur. Yemeğinizi tuzlarken aynı zamanda duman aromasını da almanızı sağlar. Marketinizin baharat reyonunda füme deniz tuzu bulamıyorsanız ve bunu kendiniz yapmak istemiyorsanız, füme deniz tuzu yerine geçen bir ürünü deneyebilirsiniz.

En iyi seçeneğiniz: Kendi füme deniz tuzunuzu yapın

Tütsüleme veya barbekü ızgarasına erişiminiz varsa, füme deniz tuzu yapmak kolaydır, ancak fırınınızda da bir versiyon yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, istediğiniz tütsülenmiş odun ve biraz zamandır. Prensip, et veya diğer yiyeceklerin tütsülenmesiyle aynıdır.

Fırın için, fırınınızı düşük bir sıcaklığa, yaklaşık 225 Fahrenheit dereceye kadar önceden ısıtarak başlayın. Bir fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve üzerine tütsülemek için istediğiniz talaşlarla birlikte bir kat kaba tuz yayın (Mesquite popüler bir seçimdir.) Fırın tepsisini fırına yerleştirin ve tuzun yaklaşık 1-2 saat boyunca dumanlanmasını sağlayın. Tuzunu periyodik olarak kontrol ettiğinizden ve eşit içim sağlamak için karıştırdığınızdan emin olun. İstenilen dumanlı tada ulaşıldığında, fırın tepsisini fırından çıkarın ve füme tuzu hava geçirmez bir kapta saklamadan önce tamamen soğumasını bekleyin.

Bazı uzmanlar, tuzun her taraftan füme olmasını sağlamak için tuzu kahve filtrelerine veya metal bir sıçrama perdesinin üstüne koymanızı önerir. Deniz tuzu kullandığınız ahşabın nüanslarını yakalayacaktır. böylece farklı ormanları deneyebilirsiniz çeşitli tatlar elde etmek için farklı tuz miktarları ile.

Çok az zamanınız varsa veya sigara içme ekipmanınız yoksa deniz tuzunuzu bir miktar sıvı dumanla karıştırabilirsiniz. İyice karıştırın ve kuruması için düşük fırına koyun. Tahılların ayrı kalmasını sağlamak için ona göz kulak olun ve hareket ettirmeye devam edin.

İyi bir ikinci seçenek: Tek başına tuzla birlikte sıvı duman

Kullanabilirsin sıvı duman Deniz tuzunu ayrı bir tabağa katıyorsanız tek başına dumanlı bir tat katar. Bir tarifte dumanlılığı artırmadan tuzu artırmak veya tam tersini yapmak istiyorsanız sıvı duman tercih edilen bir alternatif olabilir.

Sıvı dumanı, ticari tütsülenmiş deniz tuzuyla karşılaştırıldığında standart bir markette bulmak çok daha kolaydır. Ayrıca, dumanlı tadı kendi kendinize tuz içmeye kıyasla daha hızlı elde etmenin bir yoludur. Unutmayın, sıvı olduğu için yemeğinize nem katacaksınız; bunun sorun olmayacağı yiyecekler için ayırın.

Bir tutam: Siyah tuz (kala namak)

Siyah tuz hidrojen sülfür içeren sülfürlü bir tuz sodyum klorür ile birlikte. Kimyasal olarak deniz tuzu gibi bir tuzdur, dolayısıyla lezzet profili sadece tuzludur; ancak hidrojen sülfür bileşeni ona çürük yumurta kokusu verir.

Siyah tuzu küçük miktarlarda kullandığınızda, bu not onun lezzetli karakterini artırabilir ve füme deniz tuzundan kaynaklanan dumanlılığın yerini alabilir. Kokunun pişmemiş tuzda hemen hissedilirken, pişmiş yemeklerde çoğunlukla kaybolduğunu ve geriye sadece umami kalitesinin kaldığını unutmayın.

Diğer alternatifler

Füme deniz tuzundan alacağınız dumanın aynısını, yiyeceği tuzlayıp odun üzerinde tütsüleyerek de elde edebilirsiniz. Duman aromasını doğrudan eklemek, tuzu dumanlayıp baharat olarak kullanmaktan daha hızlı bir seçenek olabilir.

Füme kırmızı biber duman aromasını baharat formunda elde etmenin başka bir yoludur. Elbette bu sadece kırmızı biber ilavesinin fayda sağlayacağı yemeklerde işe yarayacaktır. Tatlı yapıyorsanız başka bir füme deniz tuzu alternatifine ihtiyacınız olacak.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın