Hawaii deniz tuzu, Poke’dan Lau Lau domuz etine kadar uzanan geleneksel Hawaii yemekleri için popülerdir. Kırmızı çeşitlilik, mineral içeriği nedeniyle dünyevi bir lezzet katıyor. Geleneksel lezzet profilleri olan Hawaii yemekleri yapmak istiyorsanız Hawaii deniz tuzuna ihtiyacınız olacak. Hawaii deniz tuzu bulamıyorsanız veya sadece onu aramak için zamanınız yoksa, aşağıdaki Hawaii deniz tuzu ikamelerinden birini düşünebilirsiniz.
En İyi Seçenek: Pembe Himalaya Tuzu
Adından da anlaşılacağı gibi, Pembe Himalaya tuzu Himalayalarda çıkarılır ve pembe veya kırmızımsı bir renge sahiptir. Bu renk, mineral içeriğinden gelir; tıpkı kırmızı Hawaii deniz tuzunun renginin de mineral içeriğinden gelmesi gibi. Himalaya tuzu aslında tektonik kaymalarla hapsolmuş kurutulmuş bir iç okyanusun kalıntısıdır. Rengi ve ince mineral aroması, kırmızı Hawaii deniz tuzunun yerini alabilecek en iyi seçeneklerden biridir.
Pembe Himalaya tuzunun Hawaii deniz tuzuyla ortak bir başka yönü de, özellikle daha iri bir öğütme kullanıyorsanız, son bir tuz olarak iyi çalışmasıdır. Pembe Himalaya tuzu, büyük tuz kristalleriyle istediğiniz gevrek dokuya ek olarak benzer bir görünüm sunar.
Hawaii tuzlarından herhangi biri için 1:1 oranında pembe Himalaya tuzu kullanabilirsiniz, ancak rengi özellikle kırmızı Hawaii deniz tuzuna alternatif olarak en etkili hale getirir.
İyi Bir İkinci Seçim: Kala Namak
Kala Namak, Hint siyah tuzu olarak da bilinir ve Hawaii deniz tuzunun siyah lav çeşidine bir alternatif arıyorsanız mükemmel bir seçenektir. Siyah Hawaii tuzu doğal olarak oluşmaz; aksine, deniz tuzunu aktif kömürle birleştiren insan yapımı bir üründür. Sonuç, dünyevi, kükürtlü lezzet notaları olan bir tuzdur.
Kala Namak da insan yapımıdır ve sodyumun kömür ve çeşitli Hint baharatlarıyla birleştirilmesiyle formüle edilmiştir. Siyah Hawaii tuzu tarafından sağlananlarla benzer kükürtlü notalara sahip bir karışımdır. Siyah Hawaii deniz tuzundan daha güçlü bir lezzet olsa da, tarifinizin gerektirdiği miktarın yarısını ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.
Acil Durumlar İçin: Fleur de Sel
Fleur de Sel, bilinen bir Fransız deniz tuzudur. Temiz, deniz kokulu bir lezzet sağlar. Brittany’deki gelgit havuzlarının yüzeylerinden hafifçe toplanır. Kırmızı Hawaii tuzunu yiyeceklerin görünümünü artırmak için kullanışlı kılan çarpıcı, renksiz açık gri bir tuzdur; ancak, derin bir okyanus tuzluluğu sağlar. Kristalleri de büyüktür ve bir gevreklik sunabilir.
Fleur de Sel’i Hawaii deniz tuzunun çeşitleri için 1:1 oranında kullanabilirsiniz, ancak en iyi beyaz Hawaii deniz tuzunun yerine çalışır.
Diğer Alternatifler
Kosher tuzu, Hawaii deniz tuzundan alacağınız mineral lezzet notalarını sunmaz; ancak benzer şekilde büyük kristallere sahiptir. Kosher tuz kristalleri, çözülmeden yiyeceklerin yüzeyinde daha uzun süre kalır ve gevrek bir doku ekleyebilir.