İyi Bir Krem Peynir Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Cream cheese substitute

Krem peynir taze bir peynirdir, yani yıllandırmadan tüketirsiniz. Tek başına veya fırınlanmış ürünlerde sürülebilir olarak kullanabileceğiniz değerli bir malzemedir (ve çeşnidir). Cheesecake ve diğer tatlıların ana malzemesidir. Eğer tükendiyse ve biraz almak imkansızsa, aşağıdaki ürünlerden herhangi biri etkili bir krem ​​peynir alternatifi olabilir.

Muhtemelen en yakın eşleşme, krem ​​​​peynir gibi taze bir peynir olan mascarpone peyniridir. Mascarpone peyniri, İtalyan tatlısı tiramisu'nun önemli bir bileşenidir. Kıvamı ve tadı krem ​​peynire o kadar benzer ki, aynı amaçla kullanabilirsiniz. Tost ve simit için etkili bir sürülebilir ve krem ​​peynirli krema yapmak için kullanabilirsiniz.

Mascarpone aynı zamanda cheesecake tariflerinde de işe yarayacaktır ancak lezzetin peynirli kısmını yumuşatmaya çalışıyorsanız veya çikolata veya limon gibi başka bir güçlü tat eklemeyi planlıyorsanız en iyisidir. Özellikle zengin bir tatlı istiyorsanız, mascarpone normal krem ​​peynirin bir üst versiyonu olacaktır.

Sütten değil kremadan yapıldığı için Mascarpone'un en büyük dezavantajlarından biri krem ​​peynire kıyasla daha yüksek yağ içeriğidir. Yüksek yağ, ona krem ​​peynirden daha yumuşak bir tat verir. O kadar tuzlu ya da keskin değil. Düşük tuzluluk, porsiyon başına bir tutam tuz ekleyerek giderilebilir ancak o zaman bile tuzlu yemekler için ideal olmayabilir.

İyi bir ikinci seçenek: Neufchatel peyniri

Neufchatel genellikle krem ​​peynirin öncüsü olarak tanımlanır ve aynı özelliklerin çoğuna sahiptir, bu yüzden iyi bir alternatiftir. Krem peynir, Fransa'nın Normandiya bölgesinden gelen taze bir peynir olan Neufchatel peynirinin daha da zengin bir formu olarak icat edildi. 6. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülen eski bir peynirdir. Neufchatel peyniri krem ​​peynire çok benziyor ve performans gösteriyor. Neredeyse aynı kremsiliğe ve hafif, keskin bir tada sahiptir.

Neufchatel peyniri ile krem ​​peynir arasındaki en büyük fark yağ içeriğidir. Neufchatel, krem ​​peynire kıyasla porsiyon başına biraz daha az yağ ve biraz daha fazla nem içerir. Daha düşük yağ içeriği, daha az kaloriye sahip olduğu anlamına gelir ve bu bazı durumlarda olumlu olarak görülebilir, ancak aynı zamanda bazı tariflerde farklı performans gösterebileceği anlamına da gelir.

Bir tutam: Süzme peynir

Krem peynir gibi süzme peynir de taze bir peynirdir. Birçok tatlı tarifinde krem ​​peynir alternatifi olarak çalışacak ve daha az yağ içerme avantajına sahip olacaktır. Bazı tariflerde az yağlı krem ​​peynir yerine süzme peynir kullanabilirsiniz, ancak diğerlerinde yağ içeriğini arttırmak için ağır krema kullanmanız gerekebilir. Süzme peynir ve ağır krema kombinasyonu, krem ​​​​peynirli kremanın standart olduğu cheesecake ve havuçlu kek gibi tatlılarda iyi bir krem ​​peynir yerine kullanılır. Krem peynire göre daha az yağ ve daha fazla protein içerdiğinden dip soslarda ve soslarda daha sağlıklı bir alternatif olarak işe yarayabilir.

Süzme peynir krem ​​peynire pek benzemez ve farklı bir kıvama sahiptir. Süzme peynirini tülbentten geçirerek krem ​​peynire daha benzer bir şey elde edebilirsiniz.

Diğer alternatifler

Keçi peyniri, krem ​​peynirden alacağınızdan daha keskin bir tat verecektir. Krem peynire göre daha ufalanan bir dokuya sahiptir, ancak bunu biraz ağır krema ekleyerek düzeltebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın