Mahlab, yapılan baharattır. yabani bir kirazın öğütülmüş çukuru çok sayıda Yunan ve Orta Doğu hamur işinin tadına bakmak için kullanılır. Batılı damak zevkine pek yabancı olan lezzetlerden biri. ABD'deyseniz, iyi stoklanmış bir özel gıda mağazasının yakınında yaşamadığınız sürece bu baharatı bulmakta zorlanabilirsiniz. Eğer mahlab avı başarısız olursa yalnız değilsin. Orada birkaç denenmiş ve gerçek alternatif var.
En iyi seçeneğiniz: Badem özü ve yıldız anason
Badem özü ve yıldız anason, mahlab lezzetini taklit etmek için birlikte ve ölçülü olarak kullanabileceğiniz iki güçlü tattır. Mahlab'ın ana aroması badem olduğundan, badem özü bunun yerini alacak etkili bir iş yapabilir. Ekstrakt, acı bademlerden elde edilen yağın yanı sıra su ve yağdan oluşur. Yıldız anason Asya'da yaprak dökmeyen bir ağaç olan Illicium verum'un meyvesidir. Yıldız anason, gerçek mahlabın unlu mamullere kattığı derin, gizemli meyankökü notalarını sağlayabilir.
Bu ikameyi damak tadınıza göre ayarlamanız gerekecek, ancak yıldız anasonundan biraz daha fazla badem özütü olacak şekilde iki aromayı birleştirmelisiniz. Badem aromasının ön planda olmasını, yıldız anasonun arka planda olmasını istiyorsunuz. Her ikisinin de son derece keskin olduğunu unutmamak önemlidir, bu nedenle dikkatli ilerleyin.
Anason, mahlab severlerin istediği meyan kökü notalarını ulaştırabilmektedir. Ekstrakt yaygın olarak mevcuttur, ancak bulmakta zorluk çekiyorsanız, fazla sorun yaşamadan kendinizinkini yapabilirsiniz. Tarifin iki malzemesi var: 2 çay kaşığı anason tohumu ve 6 ons votka.
Birleştirilen bileşenlerin iki ay geçmeden kullanıma hazır olmayacağından bunun belirli bir öngörü gerektirdiğini unutmayın. Yukarıdaki alternatiflerde olduğu gibi, bu mahlab alternatifinden de az miktarda denemek ve istediğiniz tadı elde edene kadar ayarlamak en iyisidir. Anason aroması siz votkadan anason tohumlarını çıkarıncaya kadar yoğunlaşmaya devam edecektir.
Diğer alternatifler
Yaygın bir seçenek toprak kombinasyonudur rezene tohumu Ve kakuleher ikisini de bulmak yukarıdaki seçeneklerin çoğundan daha kolay olabilir. Rezene tohumları meyan kökü notalarını sağlayabilirken kakule, mahlab gerektiren ekmek ve kurabiye tariflerini tamamlaması gereken yoğun bir tatlılık sağlar.
Acı badem bulabilirseniz bazı aşçılar mahlab yerine bunları tavsiye ediyor. ABD'de yaşıyorsanız, potansiyel toksisiteleri nedeniyle bunları bulmakta özellikle zorlanabilirsiniz. Gıda ve İlaç İdaresi hem çekirdeğin hem de ağacın yasa dışı olduğunu düşünüyor.