İyi Bir Muscovado Şekeri Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
muscovado sugar substitute

Rafine beyaz şekere sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, muscovado'nun en iyi seçeneklerden biri olarak önerildiğini görebilirsiniz. Muscovado, aslında göründüğünden daha az egzotik olan, rafine edilmemiş bir şekerdir.esas olarak başka bir kahverengi şekerdir. Senin için bundan çok daha iyi değil beyaz şeker ve birçok tarifte bunun için iyi bir iş çıkaran epeyce seçenek var. İşte bulunması daha kolay olan bazı muscovado şekeri ikameleri.

En iyi bahis: Rapadura

Rapadura uzun süredir birçok Latin Amerika ülkesinde geleneksel bir tatlandırıcıdır. Meksika'da bazen panela ve piloncillo olarak da anılır. Rafine edilmemiş şekerlerin diğer formlarından farklı olarak turboşarjlı emmekRapadura, doğal melasını çıkarmak için bir santrifüjde döndürülmemiştir. Şeker kamışının suyunu çıkarmak için bir pres kullanılır, ardından meyve suyu hafifçe ısıtılarak nemin bir kısmı buharlaşır. Geriye kalan ise rapadura olarak satılıyor.

Doğal melasını koruması, çoğu uygulamada muscovado'ya alternatif olarak kullanılabilecek kadar benzer olmasını sağlar. Hem kahverengi rengi hem de yoğun pekmez/karamel aroma profiline sahiptir. Rapadura, yapımında kullanılan şeker kamışının çeşidine bağlı olarak içerdiği melas miktarında önemli ölçüde değişiklik gösterebilir. Bazı partiler diğerlerinden daha koyu bir renge sahip olabilir, bu nedenle bazıları diğerlerinden daha iyi muscovado şekeri ikamesi olabilir.

Muskovado şekeri yerine 1:1 oranında rapadura kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Jaggery

Jaggery Hindistan'dan gelen ve iki kaynaktan birinden yapılabilen bir şekerdir: şeker kamışından veya palmiye ağaçlarından. Şeker kamışından elde edilen çeşit daha çok Hindistan'da kullanılırken, palmiye ağacı çeşidi daha çok Myanmar'da kullanılıyor. Jaggery kaynağına bağlı olarak tat ve renkte küçük farklılıklar vardır. Şeker kamışı jaggery, lezzet ve görünüm açısından daha iyi bir muscovado ikamesidir, ancak her ikisi de muscovado ikamesi olarak çalışabilir. Koyu kahverengi rengi, yüksek melas içeriğini gösterir.

Muskovado şekeri gibi, jaggery de santrifüjde döndürülmez. Muscovado'dan farklı olarak satılmadan önce genellikle kek veya külah haline getirilir. Muskovado şekerini kullandığınız gibi kullanmak için onu parçalamak gerekir. Jaggery'nin parçalanması kolaydır. Parçalandıktan sonra jaggery'yi muskovado şekeri gerektiren herhangi bir uygulamada kullanabilirsiniz.

Muskovado şekeri yerine 1:1 oranında jaggery kullanın.

Bir tutam: Koyu kahverengi şeker

Koyu kahverengi şeker melas içeriği daha yüksek olan esmer şeker. Rengiyle (açık veya koyu) tanımlanan esmer şekerler, pekmezin eklendiği rafine beyaz şekerden yapılır. Bu, doğal melas bırakıldığında mümkün olandan daha tutarlı ve daha temiz bir ürün elde etmek için yapılır.

Yüksek melas içeriği, koyu kahverengi şekere muscovado şekerine benzer bir tat, nem içeriği ve renk verir. Aralarındaki temel fark, muscovado şekerinde pekmezin hiçbir zaman çıkarılmamasıdır. Koyu kahverengi şekeri bulmak daha kolaydır ve muscovado şekerinden daha ucuzdur.

Muskovado şekeri yerine 1:1 oranında koyu kahverengi şeker kullanın.

Diğer alternatifler

Kendi koyu kahverengi şekerinizi bir araya getirerek kendi muscovado ikamenizi yapın. Bunu, karışım tercih ettiğiniz melas konsantrasyonu seviyesine ulaşana kadar pekmezi beyaz şekerle birleştirerek yapın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın