İyi Bir Vanilya Tozu İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Vanilla Powder Substitute

Vanilya tozu şunlardan oluşur: vanilya fasulyesi kurutulmuş ve toz haline getirilmiş olanlardır. Kuru malzemelerle kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Vanilya tozu, nem içermeyen ve ağızda alkol tadı bırakmayan temiz, güçlü bir vanilya aroması sağlar. Kesinlikle vanilya aromasına ihtiyacınız varsa kuru formdao zaman vanilya tozu aramalı veya kendinizinkini yapmayı denemelisiniz. İstediğiniz tek şey vanilya aromasıysa ve vanilya tozunuz bittiyse, aşağıdaki vanilya tozu alternatiflerinden birini denemelisiniz.

En iyi seçeneğiniz: Kendi vanilya tozunuzu yapın

Vanilya çekirdeklerini birkaç hafta boyunca hareketli havanın olduğu bir yerde bırakarak kurutabilirsiniz. Daha hızlı kurutmak için düşük sıcaklığa ayarlanmış bir fırına koyabilirsiniz. Vanilya çekirdekleri 150 dereceye ayarlanmış fırında ısıtılarak bir saat içinde kurutulabilmektedir. Fasulyeler daha sonra bir baharat veya kahve öğütücüye yerleştirilebilir ve toz haline getirilebilir.

Vanilya ekstraktı ve kombinasyonu mısır nişastası Vanilya çekirdekleri satın alma ve bunları kendiniz kurutma zahmetine ve masrafına girmeden, daha az etkili bir ev yapımı vanilya tozu oluşturabilirsiniz. Tarifinizin gerektirdiği miktarın iki katı kadar bu vanilya tozunu kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Bütün vanilya fasulyesi

Bütün vanilya çekirdekleri gerçek vanilya aromasının kaynağıdır. Orta Amerika'nın bazı bölgelerine özgü asma benzeri bir orkideden geliyorlar. Vanilya aromasını sağlamak için baklaların olgunlaşmadan önce toplanması ve daha sonra yıllandırılması gerekir. Vanilya çekirdeklerini pazara sunmak için gereken zaman alıcı ve yoğun emek gerektiren süreç nedeniyle, vanilya çekirdekleri pahalıdır.

Bununla birlikte, çoğu fırıncı, vanilya çekirdeklerinin saf ve seyreltilmemiş vanilya aromasını sağlaması nedeniyle maliyetin buna değeceği konusunda hemfikirdir. Bunu vanilya tozu kadar veya ondan daha iyi yapıyorlar. Bunları kendi ekstraktınızı yapmak için kullanabilir veya tohumları doğrudan bir tatlıya ekleyebilirsiniz. Bunları kullanmak, fasulyeleri bölmenizi ve ardından tohumları bir bıçağın kenarıyla kazımanızı gerektirir. Çok az nem vardır ve bu da onu vanilya tozunun mükemmel bir alternatifi yapan ana faktörlerden biridir.

Tarifinizde her çay kaşığı vanilya tozu yerine bir vanilya çekirdeği kabuğunun tohumlarını kullanın.

Kısaca: Vanilya ezmesi

Vanilya ezmesi iki kaynaktan gelen vanilya aromasından oluşur: vanilya fasulyesi ve vanilya özü. Ayrıca şeker, su ve koyulaştırıcı da içerecektir. Vanilya tozu gibi, vanilya ezmesi de alkolsüzdür ve bu nedenle ondan alacağınız tek şey, şekerden gelen hafif bir tatlılığın eşlik ettiği vanilya tadı olacaktır. Ağızda alkol tadı kalmıyor. Macun kıvamına gelinceye kadar koyulaştırıldığı için tarifinize çok fazla nem katmayacaktır (diğer vanilya tozu alternatiflerinin aksine). Ancak yine de nem bileşeni olan tatlılarda kullanmak en iyisidir.

Vanilya tozu yerine 1:1 oranında vanilya ezmesi kullanın.

Diğer alternatifler

Vanilya özütü, vanilya çekirdeklerinin alkole batırılarak doğal vanilin elde edilmesiyle elde edilen bir çözümdür. Standart vanilya ekstraktının yanı sıra ikili ve üçlü kuvvette versiyonları da bulunmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri dışında, taklit vanilya aromasına genellikle vanilya özü denir ve vanilin ile yapılır. Taklit vanilya aromasındaki vanilin tipik olarak odun hamurundan veya kömür katranından yapılır ve vanilya fasulyesinden veya vanilya fasulyesinden yapılan ekstrakttan önemli ölçüde daha ucuz olma avantajına sahiptir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın