Öğütülmüş tarçın ve tarçın çubukları çoğu markette kolayca bulunabilir. Her ikisi de gerçek tarçın ve Cassia tarçını olarak, öğütülmüş tarçın veya tarçın çubuğu formunda satılabilir. Benzerliklerine rağmen, öğütülmüş tarçın ve tarçın çubukları arasında karar verirken dikkate almanız gereken bazı faktörler vardır. İhtiyacınıza en uygun kararı verebilmeniz için bu iki seçeneği karşılaştıralım.
Öğütülmüş Tarçın Tarçın Çubuğundan Nasıl Farklıdır?
Öncelikle, en büyük fark formlarındadır. Öğütülmüş tarçın, toz haline getirilmiş tarçın kabuğudur; tarçın çubukları ise kabuğun rulolar halinde sarılmasıyla oluşur. Bu, bu baharatın iki varyantını yemeğe farklı şekillerde ekleyeceğiniz anlamına gelir. Öğütülmüş tarçını serperken, tarçın çubuklarını bir sıvıya ekleyebilirsiniz. Her iki durumda da sonuçlar benzer olacaktır, ancak tarçın çubukları genellikle daha hafif bir lezzet sunar.
Hem öğütülmüş tarçın hem de tarçın çubukları doğru şekilde saklandığında uzun süre dayanabilir; ancak, tarçın çubukları daha uzun süre dayanır. Genel olarak, öğütülmüş baharatlar, tam olanlara kıyasla çok daha kısa bir raf ömrüne sahiptir. Öğütülmüş tarçın ideal koşullarda yaklaşık altı ay dayanırken, bütün tarçın çubukları iki yıla kadar dayanabilir.
Tarçın Çubuğu Yerine Öğütülmüş Tarçın Kullanabilir misiniz? Ve Tam Tersi?
Eğer uygulama çok fazla sıvı içeriyorsa, öğütülmüş tarçın yerine tarçın çubuğu kullanabilirsiniz. Servis yapmadan önce çubuğu çıkarabilirsiniz. Kuru bir uygulamada, tarçın çubuğu bu formda serpilemeyeceği için uygun bir ikame olmayabilir veya kek ya da rulo gibi bir şeyden çıkaramazsınız. Bu durumlarda, tarçın çubuğunu toz haline getirmek için bir baharat öğütücü veya rende kullanabilirsiniz.
Öğütülmüş Tarçın Ne Zaman Kullanılmalı? Tarçın Çubukları Ne Zaman Kullanılmalı?
Sıvı hazırlıklarında tarçın çubukları kullanın. Tarçın çubukları, mulled şaraplar, güveçler ve köriler gibi uygulamalarda en etkilidir. Ayrıca, sıcak çikolata hazırlamanın bazı yöntemleri tarçın çubukları kullanımını gerektirir. Yaptığınız yemek uzun süre pişirilecekse, öğütülmüş tarçın yerine tarçın çubuklarını tercih etmelisiniz. Bunun nedeni, çubuk formundaki tarçının lezzetini daha uzun süre boyunca serbest bırakmasıdır.
Tarçın ruloları ve tarçınlı tost gibi uygulamalarda, pratik olması nedeniyle öğütülmüş tarçın kullanın. Birçok tarif de zaten yapımlarında öğütülmüş tarçın kullanmanızı gerektirir.