Chervil Kullanımının 10 Klasik Yolu

by baharatdiyari
Chervil Uses

Chervil, düz yapraklı maydanoza (İtalyan veya Fransız maydanozu olarak da bilinir) ve kişnişe biraz benzer. Düz veya sıkı kıvrımlı olabilen aynı fırfırlı yapraklara sahiptir. En büyük fark, Chervil yapraklarının kişniş ve maydanozdan daha küçük ve ince olmasıdır. Chervil’in Fransız mutfağında sıkça kullanıldığını göreceksiniz; meyan kökü benzeri bir anason tat profiline sahiptir, bu da onu tarhuna benzetir. Bu harika bitkinin bazı klasik kullanım alanlarına bir göz atalım.

[lasso ref=”amzn-spices-village-dried-chervil-2-oz-french-parsley-fresh-dried-chervil-herb-sweet-cicily-kosher-gluten-free-vegan-non-gmo-resealable-bulk-bag” id=”20353″ link_id=”10414″]

Yumurta Yemekleri İçin

Chervil, yumurta odaklı yemeklerle iyi gider. Yumurta yemekleri genellikle hafiftir ve bu nedenle Chervil’in hassas lezzeti için harika bir zemin oluşturur. Çırpılmış yumurtalarınızın üstüne veya omletinize kıyılmış Chervil serpin (pirzola ne kadar ince olursa o kadar iyi). Ayrıca kişlere harika bir katkı sağlar.

Salatalarda

Chervil, karışık salatalar için harika bir yeşillik unsurudur. Lezzeti, daha geleneksel salata yeşilliklerini tamamlar. Chervil, patates salatalarında da iyi çalışır – lezzeti mayonezle iyi uyum sağlar ve aksi halde soluk bir yemeğe iştah açıcı bir yeşil renk katabilir.

Fines Herbes Karışımında

Chervil, tarhun, Frenk soğanı ve maydanozu da içeren Fransız Fines Herbes karışımının bir parçasıdır. Bu diğer bitkilerle birlikte Chervil, klasik Fransız baharat karışımına taze ve aromatik bir unsur ekler. Temel Fines Herbes tarifi basittir. Dört bitkiyi (chervil, tarhun, Frenk soğanı ve maydanoz) eşit parçalarda birleştirin. Omletler, salatalar, çorbalar, soslar ve ızgara etlerle deneyin (sadece birkaç potansiyel kullanımını belirtmek için).

Bearnaise Sosunda

Arpacık soğanı ve karabiber ile birlikte Chervil, Bearnaise Sosundaki ana lezzetlerden biridir. Bearnaise sosu, temel Fransız soslarından biridir ve Hollandaise sosuna benzer. Bearnaise, yumurta sarısı ile emülsifiye edilmiş tereyağından yapılır ve kalın, kremsi bir kıvama sahiptir. Bearnaise sosu geleneksel olarak biftekte kullanılır.

Ravigote Sosu

Sos ravigote olarak da bilinen Ravigote Sos, fines herbes içeren başka bir klasik asidik Fransız sosudur; bazı tarifler ayrıca hardal da gerektirir. Chervil, Fines Herbes kullandığı için kilit bileşenlerden biridir. Ravigote sosunu hafif etler ve kabuklu deniz ürünleri üzerinde kullanabilirsiniz.

Chervil Sosu

Chervil sosunun temeli, chervil’i krema ile birleştirmeyi içerir. Chervil sosu genellikle tavuk veya başka bir kümes hayvanı ile eşleştirilir. Ayrıca taraklar için de popüler bir seçenektir.

Sirke İçinde

Otlu sirkeler, Fransız mutfağında popüler malzemelerdir ve Chervil, sirke lezzeti için en iyi çalışan bitkilerden biridir. Chervil’i beyaz şarap sirkesine koymak, lezzetlerini korur ve kullanabileceğiniz yol sayısını artırır. Bir salata sosu olan Chervil sirke ile mayonez yapabilir veya bir çeşni olarak kullanabilirsiniz.

Pişmiş Sebzelerle

Chervil, sebzeleri tatlandırmak için yaygın olarak kullanılır. Bazı aşçılar, havucun tatlılığını artırdığına inanır. Ama aynı zamanda patates, kuşkonmaz, bezelye, ıspanak ve yeşil fasulye ile de oldukça iyi gider. Herhangi bir yemekte olduğu gibi, hafif lezzeti ve ısıya duyarlılığı nedeniyle pişirme süresinin sonuna Chervil eklemek en iyisidir.

Bileşik Tereyağı

Chervil’in lezzeti uzun pişirme sürelerine dayanmaz; aslında, kısa bir pişirme süresi bile lezzetini ve aromasını bozabilir. Mümkün olduğunca çiğ yemek en iyisidir, bu nedenle onunla otlu bir tereyağı yapmak, ızgara veya buğulanmış yiyeceklerle lezzetlerini tatmanın iyi bir yoludur. Doğranmış bitkiyi yumuşatılmış tereyağı ile birleştirin ve o tereyağını balığınızı veya mevsimsel ürünlerinizi tatlandırmak için kullanın. Kuşkonmaz, pancar ve hatta lahana ile harika gider.

Balıkta

Bearnaise sosu ve chervil sosu, bir chervil bileşik tereyağı gibi Chervil’i balıklarla kullanmak için harika Fransız seçenekleridir; ancak, tüm yöntemler Fransızca değildir. İsveçli bir bitki balık üzerinde kullanma yöntemi, onu krem fraiche ile birleştirmeyi içerir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın