İtalyan Baharatı Yerine Alternatifler ve Kendiniz Yapın

by baharatdiyari
Italian Seasoning Substitute

İtalyan baharatı, Akdeniz baharatlarının Amerikan karışımı olarak İtalyan yemeklerini yapma sürecini basitleştirmek amacıyla ortaya çıkmıştır. Otantik İtalyan yemekleri yapmak için İtalyan baharatına ihtiyacınız olmasa da, popüler Amerikan versiyonlarını yapmak için kullanışlı olabilir. Ayrıca oldukça çok yönlüdür ve İtalya dışındaki birçok tuzlu tarifte kullanılabilir. Çok amaçlı bir ot ve baharat karışımı arıyorsanız İtalyan baharatını tercih edin; eğer baharat dolabınızda bulamazsanız, aşağıdaki İtalyan baharat alternatiflerinden birini deneyebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kendi İtalyan Baharatınızı Yapın

İtalyan baharatı, genellikle Amerikan mutfaklarında yaygın olan bitkilerden oluşur, bu da kendi karışımınızı hazırlamanın beklenenden daha kolay olduğu anlamına gelir.

Kekik, fesleğen ve kekik çoğu markette bulunabilir. Diğer malzemeler, örneğin rezene tohumları, daha az yaygındır ancak yine de nispeten kolay bulunabilir. Herkesin İtalyan baharatları için takip ettiği resmi bir tarif olmadığını unutmayın, bu nedenle bir karışımı formüle etmenin birincil rehberi kendi damak zevkiniz olacaktır. Tercih ederseniz otlar ve baharatlar ekleyebilir veya bunları atlayabilirsiniz.

Ayrıca, İtalyan aşçılarının bir yemekte İtalyan baharat karışımlarındaki tüm bitkileri nadiren kullandığını unutmayın. Hazır İtalyan baharatında bulabileceğiniz altı veya daha fazla bitki kullanarak karışımı daha basit hale getirmekten çekinmeyin.

İyi Bir İkinci Seçenek: Herbes de Provence

Herbes de Provence, Provence mutfağında kullanılan çeşitli lezzetleri kapsayan bir Fransız baharat karışımıdır; tıpkı İtalyan baharatının İtalyan mutfağının lezzetlerini kapsadığı gibi. Dahası, Herbes de Provence, İtalyan baharatında bulduğunuz kekik ve mercanköşk gibi bitkileri içerir. Ayrıca rezene tohumları da içerebilir ve bu karışımlar daha da yakın bir tat sağlayabilir.

İtalyan baharatına mümkün olduğunca yakın bir lezzet elde etmek için Herbes de Provence’ı kullanırken lavanta çiçekleri olmadan bir karışımı tercih edin. İtalyan baharatının yerine 1:1 oranında kullanın.

Bir Tutam: Herbes de la Garrigue

Herbes de la Garrigue, Fransa’nın güneybatı kesiminden bir başka ot ve baharat karışımıdır. Herbes de Provence’dan daha fazla İtalyan baharatıyla ortak noktaya sahip, daha cesur ve lezzetli bir baharat karışımıdır. Herbes de Provence’ın aksine, lavanta çiçeklerinden gelen çiçek kokusuna sahip değildir.

Genellikle Herbes de la Garrigue, biberiye ve kekik içerir. Bunların hepsi birçok İtalyan baharat karışımında bulunur. İtalyan baharatında tipik olarak kullanılmayan Herbes de la Garrigue’deki diğer otlar nane ve defne yapraklarıdır, ancak bunlar da İtalyan baharatını gerektiren çoğu yemekte iyi sonuç verecektir.

Herbes de la Garrigue’yi İtalyan baharatının yerine 1:1 oranında kullanın.

Diğer Alternatifler

Fesleğen ve kekik, İtalyan mutfağında tartışmasız en sık kullanılan otlardır. Aynı zamanda İtalyan baharatının en belirgin bileşenleridir ve diğer malzemeleri arka plana itme eğilimindedir. Bu iki baharatın bir kombinasyonunu kullanmak, size İtalyan baharatından istediğiniz lezzetin çoğunu verecektir. Fesleğen ve kekik genellikle birlikte kullanılır ve ana otlar olarak birçok İtalyan tarifinde görülür, bu yüzden İtalyan lezzetleri açısından daha otantik bir sonuç sunar.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın