Pudra şekeri çok yönlü bir şeker türü hem lezzeti hem de görünümü açısından kullanılabilen bir üründür. Keklerin, çöreklerin tozunu almak için veya kokteyller için hızlı çözünen tatlandırıcı olarak kullanın. Birkaç uygun alternatif var, bu nedenle beklenmedik bir şekilde biterse yemekten vazgeçmenize gerek yok. Aşağıdaki pudra şekeri alternatiflerinden birini deneyin.
En iyi seçeneğiniz: Kendi pudra şekerinizi yapın
Pudra şekerini değiştirmenin en kolay yolu, kendinizinkini yapmaktır. Bunu bir blender, mutfak robotu veya kahve değirmeni ile yapabilirsiniz.
Cihaza bir miktar rafine beyaz şeker koyun ve şeker istenilen inceliğe ulaşana kadar yaklaşık bir dakika çalıştırın. Yeterince ince öğütülmemiş tahılları ayırmak için bir elek kullanın. Alternatif olarak eski moda yöntemi kullanabilirsiniz. Rafine şekeri bir havanın içine koyun ve havan tokmağıyla öğütün. Bunun çok daha uzun sürebileceğini ve sizin açınızdan çok daha fazla çaba gerektireceğini unutmayın.
Bu yöntemlerle elde ettiğiniz pudra şekerini, diğer pudra şekeri türlerinde olduğu gibi kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Ksilitol tozu
Ksilitol, farklı tahıllardan, meyvelerden ve sebzelerden elde edilebilen bir şeker alkolüdür. Şeker benzeri kristallere sahiptir ve toz haline getirilmiş çeşidi de dahil olmak üzere farklı tane boyutlarında mevcuttur. Ksilitol tozu, çoğu pudra şekeri uygulamasında mükemmel çalışır ve kalorisiz olma avantajıyla birlikte gelir. Büyük kristalli ksilitolünüz varsa, onu tıpkı rafine şeker gibi öğütmek için bir blender veya mutfak robotu kullanabilirsiniz.
Ksilitol pudra şekeri kadar tatlıdır ve onun yerine 1:1 oranında kullanılabilir. Nişasta ekleyebilirsiniz (formunda) mısır nişastası) pudra şekerine daha yakın bir şey için; ancak bu kesinlikle gerekli değildir.
Ksilitolün şeker gibi karamelize olmadığını ve bununla tatlandırılan fırınlanmış ürünlerin sonuç olarak daha hızlı kurumaya eğilimli olduğunu unutmayın. Karamelize şeker hamur işlerinin nemli kalmasını sağlayan şeydir. Bunu telafi etmek için ksilitol ile pişirme yaparken tarifteki sıvı miktarını artırmanız gerekecektir.
Kısaca: Eritritol
Ksilitol gibi eritritol de bir şeker alkolüdür ve hemen hemen aynı şekilde işlev görür. rafine beyaz şeker. Eritritolü normal beyaz rafine şeker yerine kullanabileceğiniz büyük kristal formda veya pudra şekerine benzeyen toz formda satın alabilirsiniz. Kalorisizdir ve bitkilerden elde edilmesi nedeniyle ksilitol gibidir. Eritritolün kalori içermemesinin yanı sıra antioksidan faydalar da sağlayabildiğini gösteren araştırmalar var.
Toz eritritol, pudra şekeri kadar tatlı değildir, bu nedenle aynı tatlılığı elde etmek için daha fazlasını kullanmanız gerekecektir. Eritritol, rafine şekerin yüzde 70'i kadar tatlıdır; bu, yüzde 30 daha fazlasının 1:1 yerine kullanılması gerektiği anlamına gelir.
Ksilitol gibi eritritol de karamelleşmez ve sonuç olarak fırınlanmış ürünleriniz kuruyabilir. Bunu önlemek için tarifteki sıvıları arttırın.
Diğer alternatifler
Stevia başka bir bitki bazlı şeker ikamesidir. Şekerden 300 kat daha tatlıdır, yani pudra şekeriyle alacağınız tatlılık derecesine ulaşmak için çok daha az şeker kullanırsınız. Çok daha az kullandığınız için, daha tatlı olmasına rağmen unlu mamuller ve kremalar için aynı yapısal desteği sağlayamaz. Şeker kadar tatlı olmayan ancak şeker kristallerinin fiziksel özelliklerini taklit edebilen eritritol gibi bir şeyle kombinasyon halinde kullanmak en iyisidir.