Taze nane Daha soğuk bir yerde yaşıyorsanız, yılın büyük bir bölümünde bir seçenek olmayabilir. Daha soğuk aylarda buna erişim istiyorsanız, onu korumanız gerekecektir. İdeal olarak, seçilen yöntem nane mümkün olduğunca taze özelliklerinin çoğunu korumasına izin verecektir. Öyleyse nane dondurabilir misin? Evet, dondurma bitkiyi korumanın daha iyi bir yoludur, ancak sadece doğru yaparsanız. Dondurulmuş ve sonra çözülmüş nane kullanarak yöntemi ve nasıl yaklaşılacağını gözden geçirelim.
Onları dondururken dikkatli olursanız, nane yaprakları dondurulmuş bir durumda altı ay veya daha uzun sürebilir. Bazı tahminler üç yıl kadar süren dondurulmuş nane vardır. Çözünmüş naneinizin donduğunuz kadar lezzetli olduğundan emin olmak için dondurmak için en sağlıklı görünümlü yaprakları seçmelisiniz.
Herhangi bir nane çeşidi, diğerlerinden daha iyi donmaya dayanıyor mu?
Tüm taze otlar gibi, farklı nane çeşitleri de benzer şekilde donmaya yanıt verir. Düşük sıcaklıkları ne kadar iyi idare ettikleri, onları dondurmaya nasıl gittiğinize bağlıdır.
Nane dondurmak için farklı yöntemler
Dondurulmuş nane yapraklarınızın tutulmasını sağlamak için en güvenilir yöntemler, diğer taze otlar için kullanacağınız yöntemlerdir.
Buz küpü yöntemi
Bütün veya doğranmış nane yapraklarını bir buz küpü tepsisinin bölmelerine yerleştirin ve su ekleyin. Tepsileri dondurucuya yerleştirin ve katı olduktan sonra küpleri çıkarın. Nane buz küplerinizi bir dondurucu torbasında saklayın.
Fırın tepsisi yöntemi
Nane yapraklarını bir fırın tepsisine de dondurabilirsiniz. Yaprakları bir fırın tepsisine düzleştirin ve yaklaşık bir saat boyunca dondurucuya yapıştırın, sonra bir spatula ile çıkarın, yeniden kapatılabilir bir torbaya yerleştirin ve dondurucuya geri koyun. Bu yöntem yaprakları ayrı tutar, böylece hepsini çözmek zorunda kalmadan ihtiyacınız olan kadar çıkarabilirsiniz.
Kuru ve dondur
Nane, kurutmaya iyi giden bitkilerden biridir. Nane yapraklarını kurutabilir ve daha da uzun süre dayanmak için onları dondurabilirsiniz. Yaprakları hızlı bir şekilde kurutmak için bir gıda kurutucu, mikrodalga fırın veya normal fırın kullanın. Alternatif olarak, yaprakları yaklaşık iki hafta boyunca havada kurutabilirsiniz. Kurutulmuş yaprakları dondurucuda depolamak için yeniden kapatılabilir bir torbaya yerleştirin.
Çözülmüş nane tadı taze nane farklı mı?
Herhangi bir taze bitki gibi, nane lezzeti dondurulduğunda değişmeden kalacaktır. Değişecek olan doku. Çözülmüş nane, garnitür olarak veya salatalarda kullanılmasını uygun hale getirecek gevşek bir dokuya sahip olacaktır. Hala keskin nane aromasına sahip olacak, böylece onu sadece tat için kullanan herhangi bir tarifte kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş nane kullanmanın en iyi yolu nelerdir?
Yukarıdaki üç donma yöntemi de bitkiyi bir yemeğe kolayca eklemenizi sağlar. Sadece pişirirken yemeğe ihtiyacınız kadar çok küp veya yaprak atın. Buz küpü yöntemi, içeceklere nane eklemek için uygundur; Sadece normal buz küpleri yerine nane buz küplerini kullanın. Karma veya karışık olacak preparatlar için küpleri veya dondurulmuş yaprakları çözebilirsiniz.
Dokunun endişe kaynağı olduğu dondurulmuş taze nane için, bu yapraklar en iyi çorbalarda, güveçlerde ve doku farkının endişe duymayacağı diğer yerlerde kullanılır.
Çözülmüş nane taze nane daha kısa bir raf ömrü var mı?
Donma, nane yapraklarının hücre duvarlarını, bakterileri ve oksidasyonuna zarar verdiğinden, nane hala taze olduğundan daha hızlı çözülmüş nane parçalayabilecek. Bu yüzden çözüldükten sonra çok daha kısa bir raf ömrü bekleyin. En iyisi, kullanmayı beklediğiniz kadar çözmek en iyisidir, sonra çözünmüş ve kullanılmayan ekleri atın. Bir kez çözüldükten sonra nane yeniden doldurmaya çalışmayın.