Doğru şekilde kullanıldığında, tarçın tatlılık ve egzotik bir hava verebilir birçok yemeğe; ancak tarçın, aşırıya kaçtığınızda sorun yaratabilir. Çok fazla tarçın, lezzetli bir yemeği hoş olmayan bir şekilde tatlı hale getirebilir. Tatlılarda bile diğer tüm lezzetleri bastırabilir, böylece tarçından başka bir şey tadamazsınız. Yalnızca bir çay kaşığı gerektiren bir yemeğe yanlışlıkla bir çorba kaşığı veya daha fazla tarçın eklediyseniz, onu atmayın; fazla tarçın genellikle düzeltilebilir.
Daha fazla içerik ekleyin
Bu, çok fazla baharat eklediğiniz her durumda en basit ve en belirgin çözümdür. Çoğu durumda, tarçın dışında her şeyden daha fazlasını eklemek işe yarayacaktır. Yağ içeriğini sınırlamak istiyorsanız, güveçte veya köride fazladan et yerine daha fazla sebze ekleyebilirsiniz.
Acı biber yapıyorsanız daha fazla domates eklemek, fazla tarçını gidermek için harika olabilir. Bu seçenek, ihtiyacınızdan çok daha fazla tarçın eklemiş olsanız bile işe yarayabilir. Tabii ki, planladığınızdan daha fazla yiyecek hazırlayacaksınız. Fazladan yiyecek söz konusu değilse yemeğin yarısını atmayı düşünün. Bu yine de her şeyi atmanız durumunda size daha fazla para kazandıracaktır.
Diğer baharatlardan daha fazlasını ekleyin
Doğru baharatlardan yeterince eklerseniz diğer baharatlar tarçının tadını maskeleyebilir. Elbette ekleyebileceğiniz baharatlar yaptığınız yemeğe bağlı olacaktır. Çoğu lezzetli yemek için baharatlar gibi biber tozu Ve sarımsak tozu fazla tarçın aromasını gizlemek için iyi bir iş çıkarmalıdır.
Tatlılarda, karanfil Ve kakule Tarçın kadar güçlü veya ondan daha güçlü oldukları için benzer bir amaca hizmet edebilirler. Her durumda dikkatli olmak isteyeceksiniz. İstediğiniz tadı elde edene kadar baharatları kademeli olarak ekleyin.
Daha fazla sıvı ekleyin
Bu, tüm yemeklerde işe yaramayabilir ancak bazı güveç ve kırmızı biberlerde işe yarayabilir. Yemeğe bağlı olarak sıvınız stoktan kırmızı şaraba ve hatta kremaya kadar değişebilir. Domates suyu, biber ve güveç için başka bir seçenektir çünkü asitliği, tarçının tatlılığından uzaklaşmayı sağlayabilir.
Bu yöntem, biraz fazla tarçın eklediyseniz en iyi sonucu verir. Gereken miktardan çok daha fazlasını eklediyseniz, büyük miktarda sıvı eklemeniz gerekecektir. Çok fazla sıvı eklemeniz gerekiyorsa, yemeğinizi artık lezzetli olmayacak noktaya kadar sulandırabilirsiniz.
Fiziksel kaldırma
Öğütülmüş tarçın kullandıysanız ve zamanında yakalarsanız, fazla tarçın bulunan alanı temizlemeyi deneyin. Bu yöntemin yalnızca baharatı dağıtmak için yemeğinizi karıştırmadıysanız işe yaradığını unutmayın.
Doğru eşleştirmeleri kullanın
Bir tabaktaki fazla tarçını, yemeği doğru yiyeceklerle eşleştirerek etkisiz hale getirebilirsiniz. Elmalı turta gibi bir tatlıyla, bir kaşık dondurma fazla tarçını seyreltebilir ve dikkati dağıtabilir.