Dereotu Fazlalığını Düzeltmenin Yolları

by baharatdiyari
too much dill

Dereotu birçok popüler yemekte arka planda en iyi sonucu verir. Doğru kullanıldığında, birçok et ve sebze yemeğinin lezzetini tamamlayabilir. Ancak, fazla dereotu ters etki yaparak yemekleri acı ve tatsız hale getirebilir. Çoğu lezzetli içerikte olduğu gibi, fazla bitki kullanımı için çözümler mevcuttur. Aşağıda, gereğinden fazla dereotu eklediyseniz bir yemeği kurtarmanın birkaç yolu verilmiştir.

Seyreltin

Seyreltme, bir yemeğin içindeki çok güçlü tadı yumuşatmanın en basit ve en sezgisel yoludur. Bir güveçte veya sosta fazla dereotu kullandıysanız, dereotu hariç daha fazla malzeme ekleyin. Dereotu olmayan malzemelerin oranlarını artırarak tatlar arasındaki dengeyi yeniden sağlarsınız. Bu yöntemin ne kadar etkili olacağı, dereotu konusunda ne kadar aşırıya kaçtığınıza ve tarifi ikiye, hatta üçe katlamaya yetecek kadar diğer malzemeye sahip olup olmadığınıza bağlıdır. Bazı durumlarda seyreltme en uygun seçenek olmayabilir. Bu durumda, aşağıdaki diğer çözümleri düşünebilirsiniz.

Zaman Tanıyın

Dereotunun dezavantajlarından biri, çok fazla kullanıldığında aslında faydalı olabilir. Bunun nedeni, uzun süreli bir tada sahip olmamasıdır. Nispeten hassas bir bitki olduğundan, tadı diğer bazı şifalı bitkiler gibi yoğunlaşmak yerine hızla azalacaktır. Eğer yemek daha uzun bir pişirme süresine dayanabiliyorsa, biraz daha uzun süre pişirin. Ekstra pişirmeye gerek kalmayabilir. Bazı insanlar, yemeği gece boyunca buzdolabında beklettiğinde, aşırı güçlü dereotu aromasının dağıldığını ve yemeğin tekrar lezzetli hale geldiğini gözlemlemişlerdir.

Birkaç Parça Patates Ekleyin

Patatesler tatları emme konusunda iyidir ve genellikle dereotu gerektiren yemeklerin çoğunda işe yarar. Patates, pek çok bitki ve baharatın çok keskin tatlarıyla baş etmek için tavsiye edilir, örneğin kırmızı biber ve kekik. Dereotunun daha geleneksel kullanımlarından biri olan, pancar çorbası olarak bilinen Doğu Avrupa çorbasını düşünün. Pancar çorbasının bazı versiyonlarında patatesler kullanılır, bu da yemeğin orijinalliğinden ödün vermeden ekstra dereotu lezzetini nötrleştirebileceğiniz anlamına gelir. Patatesi tabakta servis etmek istemiyorsanız, servis yapmadan önce patatesi çıkarın.

Fiziksel Olarak Çıkarma

Bu yöntem, ince kıyılmış dereotu ile mümkün olmasa da, yemeğiniz bitkinin tüm saplarını kullanmanızı gerektiriyorsa etkili olabilir. Bütün saplar, birçok dereotu turşusu tarifinde dereotu kullanmanın tercih edilen yoludur. Bu durumda, saplarını tüm lezzetlerini açığa çıkarmadan önce dışarı çekerek, yemeğe ne kadar tat katacağını sınırlayabilirsiniz. Dereotu turşusu ile en iyi seçeneğiniz, fazla dereotu olmadan yeni bir salamura partisi yapmaktır. Dereotu turşularını yeni salamuraya koymadan önce temiz suda bekletin.

Asit Ekleyin

Patates gibi asidik bileşenler de aşırı konsantre bazı bitkisel tatları ortadan kaldırmak için mükemmeldir. Sirkedeki asit, dereotunun kereviz benzeri otsu notalarını maskelemeye yardımcı olur. Patates salatası veya benzeri bir uygulamada biraz fazladan sirke, yemeğin genel lezzet profilini iyileştirirken dereotu lezzetini de yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın