Çok Fazla Dereotu mu? İşte Nasıl Düzeltileceği

by baharatdiyari
too much dill

Dereotu birçok popüler yemekte arka plan notu olarak en iyi sonucu verir. Bilinçli kullanıldığında, birçok et ve sebze yemeğinin lezzetini tamamlayabilir. Çok fazla dereotu ters etki yapar ve yemekleri acı ve tatsız hale getirebilir. Çoğu lezzetli içerikte olduğu gibi, çok fazla bitki kullanırsanız düzeltmeler vardır. Aşağıda, gerçekten ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla dereotu eklediyseniz, bir yemeği kurtarabileceğiniz birkaç yol verilmiştir.

Seyreltik

Seyreltme, bir yemeğin içindeki çok güçlü tadı yumuşatmanın en basit ve en sezgisel yollarından biridir. Bir güveçte veya sosta çok fazla dereotu kullandıysanız, dereotu hariç daha fazla malzeme ekleyin. Dereotu olmayan malzemelerin oranlarını artırarak tüm tatlar arasındaki dengeyi yeniden sağlarsınız. Bunun ne ölçüde işe yarayacağı, dereotu konusunda ne kadar aşırıya kaçtığınıza ve tarifi ikiye, hatta üçe katlamaya yetecek kadar diğer malzemeye sahip olup olmadığınıza bağlı olduğunu unutmayın. Bazı durumlarda seyreltme en uygun seçenek olmayabilir. Durum buysa, aşağıdaki diğer çözümlerden birini düşünün.

Ona zaman ver

Dereotunun dezavantajlarından biri, eğer çok fazla kullanırsanız aslında faydası olabilir. Bu dezavantajı uzun süreli bir tada sahip olmamasıdır. Nispeten hassas bir bitki olduğundan, tadı diğer bazı şifalı bitkiler gibi yoğunlaştırmak yerine hızla azalacaktır. Eğer yemek daha uzun bir pişirme süresine dayanabiliyorsa, biraz daha uzun süre pişirin. Ekstra pişirmeye bile gerek kalmayabilir. Bazı insanlar, yemeği gece boyunca buzdolabında beklettiğinde, aşırı güçlü dereotu aromasının dağıldığını ve yemeğin tekrar lezzetli hale geldiğini bulmuşlardır.

Birkaç parça patates ekleyin

Patatesler tatları absorbe etme konusunda iyidir ve genellikle dereotu gerektiren yemeklerin çoğunda işe yarayabilir. Patates, pek çok bitki ve baharatın çok keskin tatlarıyla baş etmek için tavsiye edilir. kırmızı biber Ve kekik. Dereotunun daha geleneksel kullanımlarından biri olan pancar çorbası olarak bilinen Doğu Avrupa çorbasını düşünün. Pancar çorbasının bazı versiyonlarında patatesler ortaya çıkıyor, bu da yemeğin orijinalliğinden ödün vermeden ekstra dereotu lezzetini nötrleştirebileceğiniz anlamına geliyor. Patatesi tabakta servis etmek istemiyorsanız, servis yapmadan önce patatesi çıkarın.

Fiziksel kaldırma

Bu, ince kıyılmış dereotu ile mümkün olmasa da, yemeğiniz bitkinin tüm saplarını kullanmanızı gerektiriyorsa etkili olabilir. Bütün saplar aslında birçok dereotu turşu tarifinde dereotu kullanmanın tercih edilen yoludur. Bu durumda, saplarını tüm lezzetlerini açığa çıkarmadan önce dışarı çekerek, yemeğinize ne kadar tat katacağını sınırlayabilirsiniz. Dereotu turşusu ile en iyi seçeneğiniz, çok fazla dereotu olmadan yeni bir salamura partisi yapmaktır. Dereotu turşularını yeni salamuraya koymadan önce temiz suda bekletin.

Bir asit ekleyin

Patates gibi asidik bileşenler de aşırı konsantre bazı bitkisel tatları ortadan kaldırmak için mükemmeldir. Sirkedeki asit, dereotunun kereviz benzeri otsu notalarını maskelemeye yardımcı olur. Patates salatası veya benzeri bir uygulamada biraz fazladan sirke, yemeğin genel lezzet profilini iyileştirirken dereotu lezzetini de kapatmaya yardımcı olacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın