Sarımsağın Fazla Kaçtığı Yemekleri Kurtarma Yöntemleri

by baharatdiyari
too much garlic

Sarımsak, evrensel olarak en sevilen baharatlardan biridir. Hemen hemen her mutfak kültürü bunu kullanır. O kadar popüler ki, bazı insanlar fazla kullanılabileceğine inanmayı bile reddeder. Ancak gerçek şu ki, sarımsak lezzeti yoğundur ve bir tabaktaki diğer tatları baskılayabilir. Bazı durumlarda, fazla sarımsak veya sarımsak tozu, yemeğinizi acı hale getirebilir. Sarımsak lezzetini hafifletmek için kullanabileceğiniz bazı adımlar vardır.

Sarımsak veya Sarımsak Tozunu Seyreltin

En kolay çözüm, yaptığınız yemeği seyreltmektir. Bunu, başka bir porsiyon hazırlayıp fazla sarımsaklı olanla birleştirerek yapabilirsiniz. Bu, sarımsak aromasının yoğunluğunu azaltmalı ve yemeği tekrar lezzetli hale getirmelidir. Bu çok zor görünüyorsa, istediğiniz lezzet dengesini elde edene kadar sarımsak dışındaki tüm malzemeleri azar azar ekleyin.

Sıcaklığı Yükseltin

Sarımsağın kendine özgü keskinliği, sarımsağın hücre duvarları yırtıldığında alliinaz adı verilen bir enzim tarafından üretilen allisin adlı bir molekülden gelir. Alliinazı nötralize ederek sarımsak yoğunluğunu önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Bunu yapmanın yolu ısı ile. 140 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda sarımsağı pişirerek, alliinazı devre dışı bırakabilir ve aşırı güçlü sarımsak aromasını yumuşatabilirsiniz.

Bol Soğan Ekleyin

Burada yapacağınız şey, karışıma başka bir yoğun lezzet eklemektir, bu yüzden yoğun aromalı yiyeceklerin hayranı değilseniz bu sizin için uygun olmayabilir. Yeterli miktarda, soğan sarımsak aromasını belirli bir dereceye kadar maskelemek için yeterince güçlü bir tada sahiptir. Soğan lezzeti de sarımsak için mükemmel bir tamamlayıcıdır.

Biraz Aromatik Otlar Ekleyin

Otlar, sarımsak lezzetini maskelemenin bir başka iyi yoludur. Taze otlar, örneğin kişniş, maydanoz ve fesleğen fazla sarımsak lezzetine karşı koymaya yardımcı olabilir; ancak, bunları ölçülü olarak kullanmak isteyeceksiniz. Çok fazla eklemek yemeği acı yapabilir. Her eklemeden sonra bitkilerinizi küçük miktarlarda ekleyin ve tadına bakın.

Sarımsakları Fiziksel Olarak Çıkarın

Sarımsaklarınızı bütün diş şeklinde eklediyseniz veya büyük parçalar halinde doğradıysanız, fiziksel olarak çıkarmak oldukça kolay olacaktır. Çok fazla eklediğinizi fark ettiğiniz anda parçaları çıkarın.

Kremsi Bir Malzeme Ekleyin

Kremsi malzemeler, krem ​​sosu yapmak için kullanabileceğiniz yarım yağlı süt gibi süt ürünlerini içerir. Hindistan cevizi sütü gibi, köriler ve diğer Güneydoğu Asya yemekleri için mükemmel olan süt dışı malzemeler de vardır. Hangi kremsi içeriği kullanırsanız kullanın, sarımsağı seyreltmeye ve yemeğinizi daha lezzetli hale getirmek için keskinliğini azaltmaya yardımcı olabilir.

Asidik Bir Bileşen Ekleyin

Limon veya limon suyu ya da hatta sirke gibi bir malzemenin ekşiliği, sarımsak yoğunluğundan dikkati uzaklaştırabilir. Hangi asidik bileşeni ve ne kadar kullanacağınız, yaptığınız yemeğe ve kendi tercihinize bağlı olacaktır. Anahtar, yemeğinizi çok ekşi hale getirmekten kaçınmak için ölçülü kullanmaktır.

Tatlandırıcı Kullanın

Çok fazla sote sarımsak, yemeğinize acı bir tat verebilir. Acıyla karşı koymanın en iyi yolu tatlı bir şeydir. Bal veya şeker gibi bir tatlandırıcı bazı sarımsaklı yemeklerde işe yarayabilir, ancak yemeğin hoş olmayan şekilde tatlı olmasını önlemek için dikkatlice kullanılmalıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın